Vijftigplusdating

Online dating voor active 50 plussers

Vijftigplusdating is een datingsite voor 50 plussers die op zoek zijn naar een langdurige en stabiele relatie…

Vijftigplusdating Online Dating

Waarom voor Vijftigplusdating kiezen

Eén van de grootste datingsites met een gevarieerd ledenbestand en elke week veel nieuwe aanmeldingen

De profielen worden rigoureus handmatig gecheckt

Betrouwbaarheid

De leden van Vijftigplusmatch zijn op zoek naar een serieuze en stabiele relatie

Hoog slagingspercentage waarbij 1 op de 3 leden een partner vindt

Offline events

Wat is Vijftigplusdating?

Vijftigplusdating is één van de grotere Nederlandse datingsites die zich richt op actieve 50 plussers die op zoek zijn naar een serieuze en stabiele relatie. Vijftigplusdating is onderdeel van het Nederlandse bedrijf Epic Internet BV en is actief ook in België, Frankrijk en Verenigd Koninkrijk.

Vijftigplusdating werd in 2009 opgericht en is uitgegroeid tot één van de grootste platforms voor online dating voor 50plussers in Nederland.

Ben je een actieve vijftigplusser en ben je op zoek naar een serieuze relatie? Dan is Vijftigplusdating zeer de moeite waard om er een kijkje op te nemen. Een account is zo aangemaakt op Vijftigplusdating.

Ledenbestand

De verhouding tussen mannen en vrouwen binnen het ledenbestand van Vijftigplusdating is ongeveer gelijk, waarbij vrouwen een lichte overwicht hebben, namelijk 54% vrouwen vs 46% mannen. Omdat het ledenbestand groot is, vindt je er leden met de meest gevarieerde interesses, levensopvattingen en verwachtingen. Je vindt er altijd gelijkgestemden met wie je leuke gesprekken kunt voeren. De leden van Vijftigplusdating zijn meestal op zoek naar een langdurige en stabiele relatie.

De registratieprocedure

De registratieprocedure is snel en eenvoudig. Er is duidelijk veel nagedacht over de gebruiksvriendelijkheid van de registratieprocedure en het gebruik van de datingsite in het algemeen. Je begint door aan te geven of je een man of een vrouw bent en of je een man of een vrouw zoekt. Vervolgens vul je je naam (of een nickname), e-mail adres en een wachtwoord in en je profiel is aangemaakt. Je krijgt een bevestigingsmail met een activeringslink erin. Klik op die link om je profiel te activeren. Nu kun je je profiel verder invullen. Middels veelal meerkeuzevragen kun je nu iets vertellen over je uiterlijk, zoals lengte, lichaamsbouw, kleur van je ogen en haren, maar ook aangeven wat je precies zoekt: daten, chatten of een relatie. Ook kun je iets vertellen over je levensstijl, bijvoorbeeld of je rookt of drinkt, of je huisdieren of kinderen hebt en wat voor werk je doet.

Vijftigplusdating Inloggen
Online Datingsite

Bij de volgende stap moet je iets vertellen over je persoonlijkheid: hoe je in elkaar zit, wat je in een relatie zoekt, eigenschappen die mensen in jou waarderen of eigenschappen waar je nog aan wilt werken.

Bij de derde stap kun je wat meer informatie geven over de persoon die je zoekt, zoals geaardheid, rookgewoonten, kinderen of geen kinderen, opleiding en de provincie waar hij zou moeten wonen.

Bij de vierde en laatste stap kun je een profielfoto en/of extra foto’s uploaden. Foto’s plaatsen is niet verplicht, maar de ervaring leert dat profielen met foto’s veel vaker bekeken worden door andere leden dan de profielen zonder foto’s. Meer foto’s plaatsen maakt de kans op leuke contacten nog groter, want op deze manier krijgen potentiële partners een beter beeld van je.

Als je eenmaal een profiel hebt op Vijftigplusdating kun je door de andere profielen snuffelen. Je kunt je matches bekijken, maar ook de laatst ingelogde profielen, de nieuwe profielen en de profielen die door de datingsite worden aanbevolen. De profielen worden handmatig op een grondige manier gecontroleerd en goedgekeurd, je kunt er dus vanuit gaan dat alle profielen echt zijn.

Gratis leden kunnen berichten sturen alleen aan Premium leden (leden met een abonnement). Ook kunnen gratis leden de profielen van andere leden slechts gedeeltelijk zien en maximaal drie ijsbrekers per dag sturen.

Vijftigplusdating Reviews

Hoe kun je in contact komen met andere leden?

Als je een profiel ziet dat je leuk vindt, kun je die persoon in de eerste plaats gewoonweg een berichtje sturen. Gratis leden kunnen gebruik maken van deze functie alleen als ze een bericht willen sturen naar een premium lid. Voor de gratis leden hebben deze berichten een standaard tekst. Premium leden kunnen hun eigen tekst erin zetten.

Je kunt iemand ook een ijsbreker sturen om te laten zien dat je geïnteresseerd bent. Dat zijn standaard tekstjes om het ijs te breken. Denk maar aan ‘Hallo daar’, ‘Leuk profiel heb je’, ‘Mijn oog viel op je’ en een reeks andere standaard teksten. Om een ijsbreker te sturen, ga je naar het gwenste profiel en klik je daar ‘IJsbreker’ aan.

Speeddate. Als je in de menubalk Speed Date aanklikt, verschijnen er foto’s van andere leden wiens profiel matcht met je zoekprofiel. Als je een foto leuk vindt, kun je een smiley sturen.

Abonnementen

Met een betaald lidmaatschap (Premium lidmaatschap) kun je gebruik maken van alle functionaliteiten van de datingsite. De abonnementskosten zijn afhankelijk van de lengte van de periode waarvoor je het abonnement wilt sluiten.

Als betaald lid kun je – naast de functionaliteiten die een gratis lidmaatschap heeft – onbeperkt berichten heen en weer sturen met betalende en niet-betalende leden, profielen en foto’s volledig zien, zoeken op locatie, de profielen van andere leden anoniem bekijken, zien wie je profiel bekeken heeft, zien wie een premium lidmaatschap heeft en dagelijks onbeperkt ijsbrekers sturen.

Offline Events

Naast de online dating organiseert de datingsite regelmatig offline events voor haar leden. De events van Vijftigplusdating zijn divers en je kunt denken aan wandelingen of meet and greets op verschillende locaties. Omdat alle deelnemers vrijgezel zijn en op zoek naar een relatie, kun je op zo’n event makkelijk contacten leggen.

Anonimiteit en privacy

Vijftigplusdating doet veel om de veiligheid van de gegevens en de anonimiteit van de gebruikers van de datingsite te waarborgen. Zo worden bijvoorbeeld alle gegevens versleuteld bewaard. Ook werkt de datingsite met nicknames en je bepaalt zelf aan wie je je echte naam prijs geeft, zodat je de regie van je anonimiteit zelf in de handen houdt.

Alle profielen worden handmatig en grondig gecontroleerd.

De Vijftigplusdating App

Vijftigplusdating heeft geen app, maar wel een goede website die geoptimaliseerd is ook voor je mobieltje of je tablet.

Online daten bij Vijftigplusdating: enkele tips

Dating Tips 50 plus

Neem de tijd om je profiel zo goed en waarheidsgetrouw als mogelijk in te vullen. Je zult merken dat je op deze manier veel leuke reacties krijgt van gelijkgestemde leden. Het is echt de moeite waard!

Plaats zeker een profielfoto en bij voorkeur meerdere foto's. Je profiel krijgt op deze manier veel meer bezoekers en de kans om leuke leden te leren kennen wordt nog groter. Niet zo gek natuurlijk, want we vinden het allemaal leuk om te weten met wie we contact hebben.

Doe eens gek en toon als eerste interesse in andere leden! Stuur eens een berichtje of een ijsbreker. Of reageer op die ene leuke foto bij de speeddate

 

Is Vijftigplusdating niet wat je zoekt?


Vergelijk hieronder de beste datingsites

en online dating apps.