Match4me

Online dating voor een langdurige relatie

Match4me is een datingsite voor hoogopgeleiden die op zoek zijn naar een langdurige relatie met een partner met dezelfde opleidingsniveau…

Match4me Datingsite

Waarom voor Match4me kiezen

Een grotere kans op matching als je een partner zoekt met een hogere opleiding

Je hebt met een gratis profiel meer functionaliteiten dan op andere dating sites

De leden van Match4me zijn vaker op zoek naar een serieuze relatie

Alle profielen worden handmatig gecontroleerd

Betrouwbaarheid

Wat is Match4me?

Match4me is een Nederlandse datingsite die zich richt op hoogopgeleiden die op zoek zijn naar een langdurige relatie met een partner met hetzelfde opleidingsniveau. Match4me is onderdeel van het Nederlandse bedrijf MatchMedia BV die Match4me en 50plusmatch in zijn portefeuille heeft. Match4me is inmiddels ook actief in België, Zweden, Noorwegen en Denemarken. Match4me is in 2002 opgericht en is één van de oudste datingsites voor hoogopgeleiden. Om lid te worden van Match4me wordt je geacht een HBO- of WO-diploma op zak te hebben. Hoewel deze datingsite minder bekend is in de online dating branche, is het toch wel één van de belangrijkste online datingsites voor hoogopgeleiden. Ook één van de meest serieuze sites die transparantie, privacy en klantvriendelijkheid hoog in het vaandel heeft staan. Dit heeft Match4me meerdere awards opgeleverd, waaronder de MVLife award voor de beste dating site en een zeer goede beoordeling van de Tros Radar.
Ben je hoog opgeleid en ben je op zoek naar een partner met dezelfde opleidingsniveau? Dan is Match4me zeer de moeite waard om er een kijkje op te nemen. Een account is zo aangemaakt via match4me.

Ledenbestand

Het ledenbestand van Match4me wordt gekenmerkt door een goede verhouding tussen mannen en vrouwen en is erg divers. Je vindt er leden met de meest uiteenlopende beroepen en interesses, verwachtingen en dromen. Daarom is het hier ook vrij makkelijk om leuke en interessante gesprekken te voeren met andere mensen met wie je dezelfde interesses en principes deelt. Je zult snel merken dat de datingsite gericht is op mensen die een langdurige en serieuze relatie zoeken. De leden hebben zichtbaar de tijd en moeite genomen om hun profielen volledig en op een persoonlijke manier in te vullen. Geen oneliners of de clichés die je meestal tegenkomt op datingsites, maar beschrijvingen die je iets vertellen over hun persoonlijkheid en verwachtingen.

De registratieprocedure

De registratieprocedure is snel en eenvoudig. Naast vragen die je snel kunt beantwoorden door antwoordsuggesties aan te vinken, krijg je ook de ruimte om meer van je persoonlijkheid te tonen door open vragen te beantwoorden. Het loont wel de moeite om de tijd te nemen om deze vragen serieus te beantwoorden als je veel waarde hecht aan een goede match. Immers mensen van gelijken aard zoeken elkanders gezelschap.

Je begint door je geslacht, je nickname en je e-mail adres (onzichtbaar voor anderen) in te vullen. Met behulp van deze gegevens wordt je account aangemaakt. Vervolgens krijg je een verzameling meerkeuze vragen en open vragen te beantwoorden. Zo moet je bijvoorbeeld leeftijd, woonplaats, religie en opleiding aangeven, maar ook kiezen uit een lange lijst activiteiten op allerlei gebieden.

Ook jouw uiterlijke kenmerken zoals lengte, gewicht, kleur haar en ogen komen aan de orde.

Match4me Inloggen
Profiel Datingsite

Je krijgt verder de ruimte om jezelf en je droompartner te beschrijven, en om je lievelingsboeken, lievelingsmuziek of lievelingsvakantie te benoemen. Dit hoef je niet direct in te vullen, maar het verdient wel aanbeveling om dat zo snel als mogelijk te doen. Match4me is immers een datingsite gericht op serieuze relaties en de leden vinden dit soort informatie nuttig bij het vormen van een beeld over jou om te bepalen of jullie bij elkaar zouden kunnen passen.

Je moet ook een foto te uploaden, maar je kunt er wel voor kiezen om de foto alleen zichtbaar te maken voor bepaalde mensen op verzoek. Dat kun je via de Instellingen nog altijd aanpassen. Net zoals de rest van je profiel overigens.

Je zult vrij snel een e-mail krijgen van Match4me met het verzoek je profiel te activeren. Zodra je dat gedaan hebt, kun je inloggen met je gegevens en kun je al door de profielen bladeren. Je kunt bladeren door alle profielen en niet alleen door de profielen die aan jouw gematcht worden.

Als gratis lid op Match4me kun je wel reageren op berichten die je van betalende leden krijgt. Om zelf berichten te sturen naar andere leden moet je wel een abonnement sluiten. Met een gratis account kun je dan wel jouw interesse tonen voor een andere lid middels een standaard bericht.

Als gratis lid kun je ook zien wie online is, welke leden hun profielen onlangs hebben aangepast, laatste 50 inschrijvingen die binnen jouw zoekopdracht vallen, laatste 50 leden die ingelogd zijn en wie jarig is. Ook kun je gebruik maken van de mogelijkheid om een oproep te doen aan de leden van Match4me voor een activiteit die je wilt organiseren. Denk bv. aan een avondje uit of een wijnproefavond.

Registreren

Abonnementen

Met een betaalde lidmaatschap kun je gebruik maken van alle functionaliteiten van de datingsite. De abonnementskosten zijn erg redelijk te noemen en zijn afhankelijk van de lengte van de periode waarvoor je het abonnement wilt sluiten.

Als betaald lid kun je – naast de functionaliteiten die een gratis lidmaatschap heeft – onbeperkt berichten heen en weer sturen, 1 op 1 chatten, zien wie je profiel heeft bezocht, gebruik maken van Things2Share (een soort Twitter-functie van Match4me) en het zoekprofiel van andere leden zien.

Speeddaten

Match4me heeft een online prikbord waarop de leden van de datingsite een oproep kunnen doen aan andere leden voor een activiteit die ze willen organiseren. Denk bv. aan een avondje uit, samen van een kopje koffie genieten, een wandeling, een bezoek aan een museum of een wijnproefavond. En je kunt natuurlijk ook zelf reageren op een oproep en meedoen met dat ene gezellige uitje. Een leuke en relaxte manier om andere leden te leren kennen.

Anonimiteit en privacy

Dat Match4me een online datingsite is die de online veiligheid zeer serieus neemt, is een feit, dat ook bevestigd wordt door de gewonnen awards en de positieve onderzoekresultaten van bv. Tros Radar. De datingsite werkt met nicknames en je bepaalt zelf aan wie je je echte naam prijs geeft en aan wie je je foto’s herkenbaar wilt laten zien. Je hebt zelf de regie van je anonimiteit in de handen.

Alle profielen worden handmatig gecontroleerd, waardoor nep profielen geweerd kunnen worden.

Match4me is Thuiswinkel.org gecertificeerd en is lid van het Keurmerk Veilig Daten. Dit keurmerk is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met Thuiswinkel.org en in overleg met de Consumentenbond.

De e-Matching App

Nadat je je bij Match4me hebt geregistreerd, kun je de Match4me App downloaden. Registreer je gratis op match4me.

Online daten bij Match4me: enkele tips

Online Dating

Neem de tijd om jezelf op een leuke en relevante manier voor te stellen in het voorstelstukje. Het is echt de moeite waard! Je zult zien dat je snel hele leuke reacties krijgt.

Vul je profiel volledig in als het voor jou belangrijk is dat je een partner vindt met wie je interesses deelt.

Doe eens gek en organiseer iets middels Things2Share! Misschien wil je vriendin er ook aan meedoen.

 

Is Match4me niet wat je zoekt?


Vergelijk hieronder de beste datingsites

en online dating apps.