Lexa

Online dating voor een serieuze relatie

Lexa is één van de oudste en meest populaire datingsites voor singles die op zoek zijn naar

een serieuze en langdurige relatie.

Lexa Daten

Waarom voor Lexa

Lexa is één van de meest populaire online dating sites in Nederland en heeft een heel groot ledenbestand

De profielen worden geverifieerd

Betrouwbaarheid

In de buurt dating

De offline Lexa Events

Extra mogelijkheden voor 50+

Wat is Lexa?

Lexa is een dating website opgericht in 2002 door twee Nederlanders die als vrijgezellen iets misten op de online datingmarkt. De oprichters van Lexa hebben ook kamernet.nl opgericht. In 2006 is Lexa overgenomen door het Franse bedrijf Meetic, Europees marktleider in de online dating branche. Meetic is op z’n beurt eigendom van de Amerikaanse Match Group, die eigenaar is van onder meer Match.com, Twoo en Tinder. De kennis, ervaring en techniek van deze bedrijven hebben de productinnovatie een flinke boost gegeven en het succes van Lexa flink geaccelereerd.

Lexa is inmiddels één van de grootste en meest populaire dating sites van Nederland. Ook heeft deze dating site een goede reputatie weten op te bouwen in de wereld van online dating.

Lonkt het buitenland of zie je de voordelen van een lange afstandsrelatie? Door het verwantschap met Match.com heeft Lexa leden in 14 landen: België, Verenigd Koninkrijk, Ierland, Duitsland, Zwitsenrijk, Oostenrijk, Frankrijk, Italië, Spanje, Portugal, Denemarken, Zweden, Noorwegen en Finland.

Ledenbestand

Met zo’n groot ledenbestand is het op Lexa gemakkelijk om gelijkgestemden te vinden, waar je interesses dan ook liggen. Het ledenbestand is heel uitgebreid en divers met mensen van alle leeftijden en met de meest uiteenlopende beroepen en interesses.
“Lexa, de nummer 1 in dating” is de motto en de cijfers ondersteunen dat. Dankzij Lexa hebben inmiddels meer dan 324.000 singles hun ware gevonden en er worden meer dan 4,4 miljoen berichten uitgewisseld tussen de leden elke maand. Dat Lexa leeft, is een onbetwistbaar feit.

De registratieprocedure

De registratie is gemakkelijk en gaat vrij snel. Daarbij wordt je geholpen door de virtuele Lexa coach. De registratieprocedure begint met de vraag of je op zoek bent naar een man of een vrouw en door middel van eenvoudige vragen over jezelf en je droom date wordt je snel door het registratieproces geloodst en wordt je account aangemaakt. Tijdens de registratie wordt je geacht om ook een foto van jezelf te uploaden. Vergeet niet je account te bevestigen via de bevestigingsmail die je op de opgegeven e-mail adres krijgt om volledig toegang te krijgen tot je account op Lexa.

Online Dating
Lexa Datingsite

Na het aanmaken van je gratis account kun je op je gemak beter kennis maken met Lexa en kun je ook door alle profielen van singles bladeren. Dat kun je gericht doen door gebruik te maken van verschillende zoekcriteria zoals: leeftijd, woonplaats, uiterlijkkenmerken, of hij op zoek is naar een langdurige relatie of wil hij alleen nieuwe mensen ontmoeten, opleiding, afkomst, hobby’s, sporten die hij beoefent en zelfs favoriete films. En dit is maar een greep uit de zoekcriteria die je kunt gebruiken om je beste match te vinden.

Het verdient aanbeveling om snel je profiel zo volledig als mogelijk in te vullen als je snel de juiste matches wilt vinden. De mogelijkheid om je profiel te bewerken vindt je als je op je profielfoto klikt.

Lexamore

Via de knop Lexamore kom je op de pagina van Lexamore en dien je direct een uitgebreide persoonlijkheidstest in te vullen met vragen over jezelf, over je ideale partner en over je visie op een gelukkige en langdurige relatie. Met behulp van je antwoorden wordt een nauwkeurig profielschets gemaakt. De Lexamore is vooral bedoeld voor singles die direct op zoek zijn naar een langdurige en serieuze relatie. De meeste antwoorden zijn overigens niet zichtbaar voor andere leden van Lexa. Via Lexamore kom je dan ook gemakkelijk in contact met andere leden die direct op zoek zijn naar een serieuze relatie en de kans op het vinden van je ideale partner wordt een stuk groter.

Dating

De Lexa Shuffle

Een leuke functionaliteit van de online datingsite is de Shuffle. Als je gebruik maakt van deze functie, worden 100 leden aan je vertoond die middels een algoritme en op basis van de door jouw ingevulde zoekcriteria een match met jou hebben. Tijdens de presentatie kun je bij elk profiel aangeven of je die leuk vindt of niet. Als je op Ja klikt, dan wordt dat profiel aan jouw Favorieten toegevoegd. Andere leden kunnen ook gebruik maken van de Shuffle en ook zelf profielen aan hun favorieten toevoegen. Als jij en een andere lid elkaar als leuk hebben aangemerkt, dan wordt er op beide profielen “Jullie vinden elkaar leuk” getoond.

Hoewel de Shuffle functie de leden aan jou toont die met jou zoekcriteria overeenkomen, kan het gebeuren dat je ook een aantal leden voorbij ziet komen die niet helemaal aan je zoekcriteria voldoen. Dit is een bewuste keuze van Lexa, die graag wilt dat je ook singles ontmoet die je anders buiten de datingsite niet zou ontmoeten.

Extra opties voor 50+

Lexa heeft voor 50-plussers een speciale versie van de datingsite in leven geroepen: Ourtime. Als je een profiel aanmaakt op Lexa wordt je profiel automatisch ook op Ourtime getoond. Na het voltooien van de vragenlijst ten behoeve van het aanmaken van je profiel, krijg je de mogelijk om die optie te uit te schakelen als je dat niet op prijs stelt.

Abonnementen

Hoewel de gratis versie van Lexa je de mogelijkheid biedt om direct door het ledenbestand te snuffelen, moet je wel een abonnement sluiten om berichten te kunnen sturen, te reageren of welke interactie dan ook te hebben met andere leden. Het abonnement biedt tal van extra functionaliteiten en het tarief is afhankelijk van de periode waarvoor je het abonnement sluit vanaf 9,99 euro per maand.

Lexa Events

Lexa organiseert regelmatig gevarieerde events voor de leden van de online datingsite. Borrels, workshops, fietstochten…er is voor iedereen wat wils te vinden. Op dit soort events kunnen leden op een leuke, relaxte en ongedwongen manier contact leggen met elkaar.

Anonimiteit en privacy

Bij Lexa heb je een grote vrijheid in de keuze van de gegevens die je niet zichtbaar wilt maken voor andere leden. Ook is je profiel alleen voor andere leden van de dating site zichtbaar en wordt niet door google getoond.

Lexa is Thuiswinkel.org gecertificeerd en is lid van het Keurmerk Veilig Daten. Dit keurmerk is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met Thuiswinkel.org en in overleg met de Consumentenbond.

De Lexa App

Naast je registratie bij Lexa, kun je ook de Lexa App downloaden. Met de Lexa App kun je op je account inloggen en door de leden doorbladeren, die aan jou zijn gematcht. Registreer je gratis op Lexa.nl.

Online daten bij Lexa: enkele tips

E-matching Dating Tips

Neem de tijd om een leuk voorstelstukje te schrijven over jezelf. Het loont de moeite!

Neem de tijd om een stukje te schrijven over wat je in je ideale partner zoekt, als je duidelijke eisen stelt aan je partner.

Vul je profiel volledig in als je erg hecht aan een goede match met gelijkgestemden.

Schrijf je eens in voor een speeddating.

 

Is Lexa niet wat je zoekt?


Vergelijk hieronder de beste datingsites

en online dating apps.