Roots Dating

Online dating voor christelijke singles

Roots Dating is een datingsite voor christelijke singles die op zoek zijn naar een christelijke partner
voor een serieuze relatie…

Roots Dating

Waarom voor Roots Dating kiezen

Een grote matching kans als je op zoek bent naar een christelijke partner

De leden zijn op zoek naar een serieuze relatie

Betrouwbaarheid

Bijzonder concept dat je de tools geeft om op creatieve wijze je profiel op te maken

De mogelijkheid tot 1 op 1 chat

Profielen worden handmatig gecontroleerd

Wat is Roots Dating?

Roots Dating is voor meerdere redenen een aparte datingsite in de online dating branche. De datingsite is in 2018 opgericht door twee huisgenoten en richt zich specifiek op christelijke singles die op zoek zijn naar een partner. Hoewel het om een vrij jonge site gaat, heeft Roots Dating snel populariteit gewonnen onder christenen van alle leeftijden. Roots is een uitkomst voor christenen die op zoek zijn naar een relatie met gelijkgestemden. Door de schaarse vrije tijd is het vinden van een partner al een ingewikkelde opgave. Als je daarnaast op zoek bent naar een christelijke partner, dan biedt de datingsite van Roots een erg mooie oplossing.

Daarnaast heeft Roots Dating een uniek concept dat de nadruk legt op het visuele. Dat maakt van deze datingsite een site met een moderne en leuke uitstraling. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, luidt het gezegde. Naast de informatie die je invult, kun je je profiel ook met foto’s en fotocollages invullen. De foto’s hoeven niet van jezelf te zijn, maar kunnen – vergelijkbaar met een persoonlijke moodboard – ook foto’s zijn met dingen die je leuk vindt zoals je lievelingsboek, films waar je van houdt, vakanties, dieren, je lievelingseten, hobby’s of andere dingen waar je van houdt of die iets vertellen over jou. Zo’n profiel ziet er niet alleen mooi uit, maar is ook erg leuk om te maken.

Ben je single en op zoek naar een christelijke partner? Dan is Roots Dating zeker iets voor jou. Een account is zo aangemaakt via rootsdating.nl.

Ledenbestand

We hebben geen precieze getallen over het aantal leden of de samenstelling van het ledenbestand van Roots Dating. Wat wij wel kunnen vertellen is dat de leeftijdscategorie 30-60 jaar het meest aanwezig is op de datingsite. De leden van Roots hebben de meest uiteenlopende beroepen en interesses, en dat maakt het aanknopen van leuke gesprekken makkelijk. Als je het speelse en creatieve opzet van de datingsite erbij optelt, zul je merken dat je gemakkelijk contacten kunt leggen zelfs als je verlegen bent.

De leden van Roots Dating zijn op zoek naar langdurige en serieuze relaties.

De registratieprocedure

De registratieprocedure op de datingsite is leuk en eenvoudig. Allereerst vul je je naam en e-mail adres in, je geeft aan of je een vrouw of een man bent en waar je op zoek naar bent. Vervolgens vul je een wachtwoord in en je profiel wordt aangemaakt. Je moet je profiel nog bevestigen middels de bevestigingsmail die je op de opgegeven e-mailadres krijgt. Na bevestiging wordt je automatisch doorgeleid naar je profiel en kun je aan de slag gaan met invullen.

Roots Datingsite
Roots Dating Review

Als eerste geef je wat basisinformatie over jezelf, zoals geboortedatum, lengte, beroep en opleiding, of je kerkelijk actief bent, of je kinderen wilt of een kinderwens hebt. Om je in te schrijven op Roots Dating is het overigens niet verplicht om kerkelijk actief te zijn. Dezelfde informatie kun je invullen ook voor het zoekprofiel van je droompartner. De informatie die je dan invult, wordt door de datingsite gebruikt om je matches tot stand te brengen.

Wees niet te strikt in je eisen met betrekking tot de eigenschappen van de door jou gezochte partner, want je loopt kans om leuke contacten mis te lopen. En de zoekcriteria kun je altijd nog aanpassen.

Vervolgens mag je een fotocollage maken met foto’s en plaatjes van jou of van internet met dingen die iets over jou vertellen: boeken, mooie plekken, films, dieren ed.

Met behulp van het interview en de persoonlijkheidstest kun je op een leuke en originele manier meer over jezelf vertellen.

Christelijke datingsite

Abonnementen

Met een gratis lidmaatschap kun je op Roots Dating weinig anders dan een leuk profiel aanmaken, profielen bekijken en likes sturen. Een abonnement voor deze datingsite is echter erg vriendelijk geprijsd. Met een abonnement kun je dan onbeperkt berichten sturen en lezen, gebruik maken van uitgebreide zoekfunctie en je kunt één op één chatten.

Dating voor christelijke singles

De juiste partner vinden is al een tijdrovende klus en voor mensen met een druk agenda is het vaak een kwestie van lange adem. Als je als christelijke single op zoek bent naar een christelijke partner, wordt het vinden van een partner nog moeilijker. In dit soort gevallen is een datingsite als Roots Dating een prachtige uitkomst. Bij Roots zijn alle christelijke kerkstromingen welkom, maar je bent niet verplicht om kerkelijk actief te zijn.

Anonimiteit en privacy

Alle gegevens op Roots Dating worden versleuteld en de communicatie tussen de chatleden is uitsluitend voor de betrokken leden zichtbaar, dus ook niet voor de Roots medewerkers. Op de datingsite kun je je onder een nickname inschrijven en de profielen zijn zichtbaar alleen voor de leden van de datingsite.

Het interview

In het interview beantwoord je een aantal vragen die zodanig in elkaar zijn gezet dat je jezelf gemakkelijk op een spontane manier kunt presenteren aan andere leden. Je hoeft niet alle vragen te beantwoorden. Vragen die je liever niet beantwoordt, kun je probleemloos skippen. Je kunt vragen verwachten zoals:

  • Wat ben je nooit ontgroeid?
  • Hoe ziet je ideale weekend eruit?
  • Waar ben je op dit moment druk mee?
  • Wat betekent het geloof voor jou in je leven?
  • Welk muzieknummer ken je volledig uit je hoofd?
  • Hoe relax je na een lange dag werken?
  • Wat is je grootste overwinning?

Om je profiel verder te personaliseren en om beter matches te kunnen krijgen, kun je de persoonlijkheidstest invullen. De persoonlijkheidstest bestaat uit stellingen waarvoor je de mate van instemming kunt aangeven op een schaal van helemaal eens tot helemaal oneens. Deze stellingen gaan over zaken zoals politiek, cultuur en familie. Op basis van je antwoorden wordt een uitslag geformuleerd die je onder je profiel kunt vinden.

De Roots Dating App

Nadat je je bij Roots Dating hebt geregistreerd, kun je de Roots Dating App downloaden en direct daarop inloggen. 

Online daten bij e-Matching: enkele tips

E-matching Dating Tips

Neem de tijd om jezelf op een leuke en relevante manier voor te stellen. Op Roots Dating krijg je daarvoor alle ruimte.

Vul je profiel volledig in als het voor jou belangrijk is dat je een partner vindt met wie je interesses deelt.

Stel niet onnodig veel eisen in het zoekprofiel. Je hebt kans dat je leuke contacten mis loopt.

Doe eens gek en maak gebruik van de mogelijkheid om ook stellingen, quotes en vragen te plaatsen. Dat genereert leuke reacties en gesprekken.

 

Is Roots Dating niet wat je zoekt?


Vergelijk hieronder de beste datingsites

en online dating apps.