Parship

Online dating voor een serieuze relatie

Parship is een datingsite voor mensen die op zoek zijn naar een langdurige partner met hetzelfde opleidingsniveau…

Parship Online Dating

Waarom voor Parship kiezen

Eén van de grootste datingsites voor singles

Leden die op zoek zijn naar een serieuze relatie

Uitstekende matchingsresultaten

Betrouwbaarheid

Gebruiksvriendelijkheid

Uitstekende klantenservice

Wat is Parship?

Parship is een datingsite, die onderdeel is van de Duitse uitgeversgroep Verlagsgruppe Georg von Holtzbrinck. De website is in 2000 ontstaan en in 2003 betrad Parship ook de Nederlandse markt. Het datingdienst is verder actief in België, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Ierland, Italië, Noorwegen, Oostenrijk, Spanje, Engeland, Zweden, Zwitserland en Mexico. Hoewel de matchingsite begonnen is als een datingdienst voor hoogopgeleiden, zijn er sinds 2015 ook minder hoogopgeleiden welkom om zich in te schrijven. Inmiddels heeft het datingdienst ook een website gericht op gay singles: gayParship.nl. Niet alleen is Parship al een poosje actief in Nederland, maar is inmiddels ook tot één van de grootste en bekendste datingsites gegroeid. De motto is ‘De nr. 1 in serieuze relaties’ en dat is geen loze kreet.

Ca. 38 % van de leden krijgt via deze site een serieuze relatie. Dat is een mooi resultaat en een verklaring daarvoor is dat de singles die zich inschrijven serieus op zoek zijn naar een relatie. De leeftijdscategorie van de leden is over algemeen 30+. De verdeling tussen mannen en vrouwen loopt vrij gelijk op, iets meer dan de helft van de leden zijn vrouw. Na de inschrijving, die erg snel en gemakkelijk gaat, leg je een persoonlijkheidstest af, die aan de basis staat van de matchingsvoorstellen die je vervolgens ontvangt. De test is wetenschappelijk in elkaar gezet en het werkt. Meer hierover verder in het artikel.
Ben je ook single en op zoek naar een serieuze relatie? Maak een account op P
arship, doorloop de leuke persoonlijkheidstest en ontvang vandaag nog de eerste matchingsvoorstellen.

De registratieprocedure

De registratie bij Parship is gratis, gemakkelijk en bovendien leuk. Dan kun je gebruik maken van alle basisfunctionaliteiten van Parship. Na je registratie krijg je een aantal vragen te beantwoorden. Hieronder kun je meer lezen over de persoonlijkheidstest. Jouw antwoorden worden de basis voor het maken van een profielschets door Parship. Aan de hand van deze profielschets worden de leden geselecteerd met wie je een match hebt en met wie je in contact kunt treden.

Parship Dating Inloggen
Online Dating Registreren

Bij Parship kun je niet vrij bladeren door alle leden, maar je krijgt alleen de leden te zien met wie je een match hebt. Maak je geen zorgen, het aanbod is zo groot dat je er een dagtaak van kunt maken om door al die profielen te bladeren. Bij elk profiel staat het matchgehalte aangegeven als percentage. Je hebt verschillende manieren waarop je op een profiel kunt reageren: met een bericht, een glimlach, een ijsbreker of door het starten van een video date. Daarbij hoef je je anonimiteit niet prijs te geven, omdat Parship elke lid een code toekent die bij alle soorten interactie gehanteerd wordt. Ook worden je foto’s geblurd. Je bepaalt zelf of en aan wie je je naam bekend wilt maken of aan wie en wanneer je je foto’s vrij wilt geven.

De persoonlijkheidstest

Direct bij de registratie krijg je een persoonlijkheidstest bestaande uit 32 vragen om in te vullen. Het invullen neemt ca. 20 minuten in beslag en de meeste vragen zijn meerkeuzevragen. Aan de hand van je antwoorden wordt een profielschets gemaakt die onderdeel is van het Parship-principe: het samenbrengen van mensen die bij elkaar passen en die met elkaar langdurig gelukkig kunnen zijn.
De test bestaat uit drie onderdelen. In het eerste deel krijg je een mix van algemene en wat meer persoonlijke vragen, zoals bv. Waarom je op zoek bent naar een partner of waarvoor heb je het meest interesse bij een partner. Er zijn geen goede of slechte antwoorden en de testen worden ook niet openbaar gemaakt. Neem daarom even de tijd om de vragen naar waarheid in te vullen als je op zoek bent naar een partner die bij je past.
Het tweede deel van de test bestaat uit vragen die inzicht bieden in jouw persoonlijkheid en zijn dus meer persoonlijke vragen.
In het derde deel wordt een aantal plaatjes aan je getoond en je wordt gevraagd on het plaatje uit te kiezen, dat je het meest aanspreekt. Ook worden verschillende alledaagse situaties geschetst die in het leven van elke koppel voorkomen. Je wordt gevraagd om een reactie te kiezen die het meest bij jou past.

Na het voltooien van het persoonlijkheidstest maakt Parship een persoonlijkheidsprofiel van jou. Het persoonlijkheidsprofiel kun je bekijken door via je eigen profiel naar ‘Testresultaten’ te gaan. Op basis van dit profiel bepaalt Parship middels een algoritme welke leden de beste matches zijn voor jou.

Parship abonnementen

Je kunt ook voor een betaalde lidmaatschap kiezen. Je kunt een doorlopende lidmaatschap (elk moment opzegbaar) sluiten of kiezen voor een 3, 6 of 9 maanden pakket, dat automatisch stopt aan het einde van de gekozen periode. Je kunt dan onbeperkt berichten heen en weer sturen en gebruik maken van alle site functionaliteiten.

De Single Events

Parship is niet alleen online actief, maar organiseert ook regelmatig erg gezellige Single Events voor de leden van Parship. Voorbeelden van events die al plaatsgevonden hebben zijn kookworkshops en rondleidingen in bijvoorbeeld Artis en de Hermitage. Zo’n dagje of avond met elkaar doorbrengen is de ideale gelegenheid om gelijkgestemden beter te leren kennen.

Anonimiteit en privacy

Parship werkt met een persoonlijke code voor zijn leden. Ook worden foto’s zodanig wazig gemaakt dat je onherkenbaar bent. Jij beslist zelf aan wie je je naam prijs geeft en aan wie je je foto’s herkenbaar wilt laten zien. Je hebt zelf de regie van je anonimiteit in de handen.

Parship besteed veel aandacht aan je online veiligheid. Zo wordt elk profiel handmatig gecontroleerd. Dat geldt ook voor het plaatsen van nieuw content.
Parship is Thuiswinkel.org gecertificeerd en is lid en mede-oprichter van het Keurmerk Veilig Daten. Dit keurmerk is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met Thuiswinkel.org en in overleg met de Consumentenbond.

De Parship App

Nadat je je bij Parship hebt geregistreerd, kun je de Parship App downloaden. Met de Parship App kun je op je account inloggen en door de leden doorbladeren, die aan jou zijn gematcht. 

Online daten bij Parship: enkele tips

E-matching Dating Tips

Beantwoord de vragen van de persoonlijkheidstest zo eerlijk mogelijk. Dat is belangrijk als je een goede match wilt vinden op de datingsite.

Wees niet verlegen en maak gebruik van de glimlach en de ijsbreker!

Vul je profiel volledig in als je erg hecht aan een goede match met gelijkgestemden.

Doe eens mee met Singe Events!

 

Is Parship niet wat je zoekt?


Vergelijk hieronder de beste datingsites

en online dating apps.