Datingsite reviews

Op datingking.nl leggen wij elke datingsite op de testbank. 

Datingsite Reviews

Online dating is inmiddels net zo gewoon geworden als uitgaan. En net als bij uitgaan zoekt iedereen iets anders op een datingsite. Terwijl de meeste mensen nog steeds op zoek zijn naar een stabiele relatie, zijn er ook steeds meer mensen die de datingsites gebruiken om leuke vriendschappen te vinden of voor een flirt. En elke datingsite is anders. Niet alleen qua functionaliteiten, maar ook qua ledenbestand. Door de bomen het bos niet meer zien? Voor jou maken wij een review van de beste datingsites, waarbij wij antwoorden proberen te geven op vragen die relevant zijn bij het uitkiezen van een datingsite. Aspecten waar we aandacht aan besteden zijn bijvoorbeeld of een datingsite bij een betrouwbare partij hoort, de samenstelling van het ledenbestand, de functionaliteiten die de site heeft, de gebruikersvriendelijkheid en je anonimiteit.

Wij hopen hiermee het makkelijker te maken voor je om een datingsite uit te kiezen waarmee je resoneert.

parship

Parship

Parship is één van de grootste en bekendste datingsites in Nederland en richt zich vooral op hoogopgeleiden die op zoek zijn naar een langdurige en serieuze relatie. De motto ‘De nr. 1 in serieuze relaties’ is geen loze kreet.
Het overgrote deel van de leden zijn 30+ en de verdeling tussen mannen en vrouwen is ongeveer gelijk.

relatieplanet

Relatieplanet

Relatieplanet is een datingsite dat erg prettig werkt én succesvol is. De datingsite is niet alleen een poosje actief op de online dating markt, maar is al vele jaren ook één van de grootste en bekendste datingsites. De motto van Relatieplanet geeft weer waar de datingsite voor staat: ‘Slow daten, tijd voor elkaar’.

50plusmatch

50PlusMatch

50PlusMatch is niet alleen de oudste en grootste datingsite voor 50plussers, maar ook één van de meest serieuze sites die veel belang hechten aan transparantie, privacy en klantvriendelijkheid. Het consumentenprogramma Kassa van de Vara heeft de datingsite 50PlusMatch beoordeeld als de beste in zijn soort.

 

Lexa

Lexa

Lexa is inmiddels één van de grootste en meest populaire dating sites van Nederland. Ook heeft deze dating site een goede reputatie weten op te bouwen in de wereld van online dating. Met zo’n groot ledenbestand is het op Lexa gemakkelijk om gelijkgestemden te vinden, waar je interesses dan ook liggen.

Match4Me

Match4Me

Match4me is één van de belangrijkste online datingsites voor hoogopgeleiden die op zoek zijn naar een langdurige relatie met een partner met hetzelfde opleidingsniveau. Ook één van de meest serieuze datingsites die transparantie, privacy en klantvriendelijkheid hoog in het vaandel heeft staan. 

Pepper

Pepper

Pepper, de niet zomaar een dating site is de slogan, en het vat aardig samen waar Pepper voor staat. Pepper legt de nadruk op het visuele en geeft je de tools om van je profiel een ware moodboard te maken, die jouw verhaal vertelt. Zo kun je foto’s, plaatjes en zelfs muziekfragmenten erop zetten met dingen die je leuk vindt of die bij jou passen.

DatingEasy

DatingEasy

DatingEasy is een betrouwbare datingsite voor iedereen die op zoek is naar een serieuze, langdurige relatie of een leuke vriendschap en heeft inmiddels een aardige staat van dienst. Op DatingEasy kun je ook gebruik maken van de FotoZapper, een soort virtuele speed date met andere leden van de datingsite die aan jouw zoekprofiel voldoen.

E-Matching

E-Matching

E-Matching is een datingsite voor hoogopgeleiden die op zoek zijn naar een langdurige relatie met iemand met hetzelfde opleidingsniveau. E-Matching is de oudste datingsite voor hoogopgeleiden en heeft al snel een plek weten te veroveren aan de top van de online dating markt. Het ledenbestand is groot, divers en je vindt er leden met de meest uiteenlopende beroepen en interesses.

EliteDating

Elite Dating

Elite Dating is een datingsite die zich voornamelijk richt op hoogopgeleiden die op zoek zijn naar een serieuze relatie. Ook mensen die op dat niveau functioneren zonder een WO-diploma op zak te hebben, kunnen zich inschrijven. Het ledenbestand is heel divers en je vindt er leden met de meest uiteenlopende beroepen en interesses.

Vijftigplusdating

Vijftigplusdating

Vijftigplusdating is één van de grootste Nederlandse datingsites die zich richt op actieve 50plussers die op zoek zijn naar een serieuze en stabiele relatie. Vijftigplusdating heeft een zodanig breed ledenbestand, dat het vrij gemakkelijk is om gelijkgestemden te vinden met wie je leuke gesprekken kunt voeren. De verhouding tussen mannen en vrouwen is ongeveer gelijk.

Ourtime

Ourtime

Ourtime is een vrij jonge datingsite voor actieve 50plussers, die op zoek zijn naar een serieuze relatie met leeftijdsgenoten. Hoewel Ourtime pas in 2018 opgericht werd, heeft de datingsite een snelle en sterke groei doorgemaakt en is inmiddels erg populair bij de 50plussers. De datingsite heeft een groot ledenbestand opgebouwd en is gebruiksvriendelijk.

NextLove

NextLove

NextLove is een datingsite voor alleenstaande ouders en mensen die alleenstaande ouders willen ontmoeten teneinde een stabiele relatie op te bouwen. De van oorsprong Scandinavische datingsite is razendsnel heel populair geworden ook in de rest van Europa en de VS. Hoewel nog niet zo heel erg bekend in Nederland, heeft inmiddels ook een groot aantal Nederlanders een profiel op de datingsite.

Nieuwerelatie

Nieuwerelatie.nl

Nieuwerelatie.nl is misschien een minder bekende datingsite, maar het is wel een datingsite met zeer actieve leden. Het overgrote deel van het ledenbestand bestaat uit 30plussers die op zoek zijn naar een serieuze en langdurige relatie. De site is gebruiksvriendelijk en de abonnementen zijn zeer betaalbaar. Een datingsite die zeker zeer de moeite waard is.

Cupify

Cupify

Cupify is één van de datingsites die gericht zijn op een breed publiek. De leeftijd van het overgrote deel van de leden is tussen 30 en 70 jaar en de verdeling tussen mannen en vrouwen is ongeveer gelijk. Het ledenbestand is zo divers zowel qua leeftijd als qua levensstijl en interesses, dat het weinig moeite kost om leuke contacten te leggen.

be2

Be2

Be2 is één van de grootste datingsites die actief is in Nederland. Het merendeel van de leden van de datingsite is op zoek naar een langdurige en serieuze relatie. Het ledenbestand is groot en gevarieerd, waardoor de kans op leuke contacten ook groot is. Be2 biedt leden met een volledige lidmaatschap onder voorwaarden een succesgarantie op het leggen van contacten. Voor de voorwaarden kun je contact opnemen met de klantenservice.

alleenstaande-moeders

Alleenstaande-moeders

Allenstaande-moeders is een Nederlandse datingsite die zich specifiek richt op alleenstaande moeders die op zoek zijn naar een langdurige, stabiele relatie of leuke vriendschappen. Het ledenbestand van alleenstaande-moeders.nl is groot en divers, en elke dag heeft de datingsite nieuwe aanmeldingen.

alleenstaande-vaders

Alleenstaande-vaders

Allenstaande-vaders is een Nederlandse datingsite die zich specifiek richt op alleenstaande vaders die op zoek zijn naar een serieuze relatie of leuke vriendschappen. Het ledenbestand van alleenstaande-vaders.nl is groot en divers, en elke dag heeft de datingsite nieuwe aanmeldingen. Eén op de 3 leden vindt een partner via de datingsite.

50liefde

50liefde

50liefde is een datingsite voor actieve 50plussers die op zoek zijn naar een langdurige en serieuze relatie. Hoewel de datingsite misschien minder bekend is, heeft de site elke dag nieuwe aanmeldingen en een actieve community waar leuke contacten gelegd kunnen worden. Gebruiksvriendelijke site met duidelijke opzegvoorwaarden.

alleenstaande-mamas

Alleenstaande-mamas

Alleenstaande-mamas is een datingsite die zich focust op alleenstaande moeders die op zoek zijn naar een serieuze relatie of leuke vriendschappen. Vaak aarzelen vrouwen om in hun profiel te zetten dat ze kinderen hebben uit angst dat ze dan minder goed ‘in de markt’ zouden kunnen liggen. Op deze datingsite weet je van te voren dat die ene leuke lid geen bezwaar heeft tegen kinderen en begrijpt dat een moeder een andere leefstijl heeft dan een vrouw zonder kinderen.

Alleenstaande-papas

Alleenstaande-papas

Alleenstaande-papas is een datingsite die zich op alleenstaande vaders die op zoek zijn naar een stabiele relatie of een leuke vriendschap. Op deze datingsite weet je al van tevoren dat de leden geen bezwaar hebben tegen een nieuwe partner met kinderen. Alleenstaande-papas heeft een gevarieerd bestand met leden van alle leeftijd en met verschillende achtergronden.

Maatjemeer-match

Maatjemeer-match

Maatjemeer-match is een datingsite voor mensen met een maatje meer die op zoek zijn naar een relatie of leuke contacten. Vaak voelen mensen met een maatje meer zich onzeker als het p dating aan komt. Op Maatjemeer-match hoeft dat niet, omdat de leden van deze datingsite zelf een maatje meer hebben en/of op zoek zijn naar een leuke partner met een maatje meer. Maatjemeer-match is een datingsite met een actief ledenbestand.

Roots-Dating

Roots Dating

Roots Dating is een datingsite voor christelijke singles die op zoek zijn naar een gelijkgestemde partner voor een stabiele relatie. Hoewel Roots nog een vrij jonge datingsite is, is de site vrij snel populair geworden onder christenen van alle leeftijden. De datingsite heeft een frisse opzet waarin de nadruk ligt op het visuele.

WeetWieJeDate

WeetWieJeDate

WeetWieJeDate is een Nederlandse datingsite, die ondanks de beperkte reclame een redelijke naamsbekendheid heeft weten op te bouwen. De site van WeetWieJeDate werkt zeer prettig en intuïtief. De datingsite heeft een actief ledenbestand en we hebben er leuke en ongedwongen contacten kunnen leggen. De meeste leden van de datingsite zijn op zoek naar een serieuze relatie of een leuke vriendschap.

Novamora

Novamora

Novamora is een Nederlandse datingsite voor zowel alleenstaanden als voor stellen die op zoek zijn naar een spannende afspraak of een flirt. De missie wordt perfect samengevat in de slogan “Daten vol passie”. Mede door het intensief adverteren is Novamora een snel groeiende datingsite met elke dag nieuwe aanmeldingen. Voor singles die op zoek zijn naar een vaste, serieuze relatie is deze datingsite minder geschikt.

Chisple

Chisple

Chisple is een datingsite met een apart concept. In tegenstelling tot andere datingsites richt Chisple zich vooral op het tot stand komen van vriendschappen op basis van gedeelte interesses en hobby’s. De gedachte daarachter is dat er vanuit een leuke vriendschap vanzelf een stabiele relatie kan ontstaan. Op deze datingsite kun je op een gemakkelijke en ongedwongen manier contacten leggen met leuke mensen.

Second Love

Second Love

Second Love is één van die Nederlandse datingsites die inmiddels een begrip zijn geworden. Second Love richt zich op mensen met een relatie die op zoek zijn naar spanning buiten de relatie. Mensen die op zoek zijn naar een flirt, een korte of een lange affaire kunnen op deze datingsite anoniem en veilig gelijkgestemden ontmoeten. Met het oog op het concept hecht Second Love zeer aan de privacy van zijn leden. Op de site zelf kun je ook veel tips lezen over hoe je veilig de spanning kunt opzoeken.

 

Ashley Madison Review Datingsite

Ashley Madison

Ashley Madison is een datingsite die zich richt op mensen met een relatie, die op zoek zijn naar een avontuur buiten de relatie. De datingsite bestaat inmiddels al zo’n 20 jaar en het aantal leden neemt nog steeds toe. Door het extra gevoelige karakter van Ashley Madison wordt er heel veel gedaan om de veiligheid van de datingsite en de privacy van de leden te waarborgen. Vrouwen kunnen gratis gebruik maken van alle functionaliteiten van de datingsite.

Victoria Milan Review Datingsite

Victoria Milan

Victoria Milan is een datingsite voor mensen met een relatie die op zoek zijn naar spanning buiten de relatie. Mensen die op zoek zijn naar een flirt of naar een affaire kunnen op deze datingsite anoniem en veilig gelijkgestemden ontmoeten. Met het oog op het bijzondere concept hecht ook Victoria Milan zeer aan de privacy en anonimiteit van de leden.

Hetgrandcafe Review Datingsite

HetGrandCafé

HetGrandCafé is een virtuele ontmoetingsplaats voor alleenstaanden 35+ die op zoek zijn naar een relatie of een leuke vriendschap. Het werkt precies zoals de naam het suggereert, maar dan – al dan niet in eerste instantie – online. Hier kun je op een leuke en ongedwongen manier je vriendenkring uitbreiden en mensen vinden met wie je dezelfde interesses deelt. Een luk concept dat regelmatig ook ontmoetingen in cafés organiseert door heel Nederland.

Academic Singles Review Datingsite

Academic Singles

Academic Singles is een datingsite voor hoogopgeleiden die op zoek zijn naar een langdurige relatie met een partner met hetzelfde opleidingsniveau. Omdat het ledenbestand heel divers is, vindt je hier leden met de meest uiteenlopende interesses. De profielen zijn volledig uitgewerkt en je zult er weinig standaard oneliners vinden. Ook is het hier gemakkelijk om leuke contacten te leggen met andere leden.

 

 


Vergelijk hieronder de beste datingsites

en online dating apps.