E-Matching

Online dating voor een serieuze relatie

E-Matching is een datingsite voor hoogopgeleiden die op zoek zijn naar een langdurige partner met hetzelfde opleidingsniveau…

Online Datingsites

Waarom voor E-Matching kiezen

Een grote matching kans als je op zoek bent naar iemand met een hoge opleiding

Leden die op zoek zijn naar een serieuze relatie

Betrouwbaarheid

Veel mogelijkheden met een gratis profiel

Offline events voor singles zoals bijvoorbeeld speeddates

Profielen worden handmatig gecontroleerd

Wat is E-Matching?

E-Matching is een datingsite voor hoogopgeleiden die op zoek zijn naar een langdurige partner met hetzelfde opleidingsniveau. E-Matching is in 1998 opgericht en is daarmee de oudste datingsite voor hoogopgeleiden. Om lid te worden van deze site moet je een HBO of WO diploma op zak hebben. Dat e-Matching een plekje heeft weten te veroveren aan de top van de online dating markt, is inmiddels duidelijk. De positieve beoordelingen van Tros Radar en Kassa van AVRO hebben de hoge positionering van e-Matching als betrouwbare en serieuze datingsite verder bevestigd.

Ledenbestand

Het ledenbestand van e-Matching is heel divers en je vindt er leden met de meest uiteenlopende beroepen en interesses. Daarom is het hier ook vrij makkelijk om leuke en interessante gesprekken te voeren met andere mensen met wie je dezelfde interesses deelt. De profielen zijn uitgebreid en persoonlijk, en je kunt merken dat men de tijd heeft genomen om een profiel in te vullen. Je zult er geen oneliners of de standaard antwoorden vinden, maar gepersonaliseerde teksten die al de eerste aanwijzingen leveren voor iemands persoonlijkheid. Het gehalte leden die op zoek zijn naar een langdurige, serieuze relatie is erg hoog op e-Matching. Daarmee maken ze hun motto waar: ‘Geen One-Night-Stands of Friends with benefits. E-Matching – Vaste relaties voor hoger opgeleiden’.

De registratieprocedure

De registratieprocedure is niet ingewikkeld, maar vergt wel iets meer aandacht dan het aanvinken van suggesties. Als je echte profielen, serieuze kandidaten en een goede match op prijs stelt, dan is dit alleen maar positief.

Je begint door je geslacht, je nickname (later te wijzigen), je e-mail adres (onzichtbaar voor anderen) en je naam (onzichtbaar voor anderen) in te vullen. Hiermee wordt je account aangemaakt. Vervolgens kun je middels een aantal vragen wat meer informatie over jezelf geven, maar ook je voorkeuren aangeven zoals kinderen of geen kinderen, woonregio, kinderwens, leeftijd, roker of geen roker. Verder kun je aangeven wat je lievelingsboeken en je lievelingsfilms zijn, of hoe je je dag het liefst besteedt. Ook moet je een stukje schrijven waarin je jezelf voorstelt en een stukje waarin je vertelt waar je op zoek naar bent. 

Dating Profiel Invullen

Het zijn korte teksten, maar wel belangrijk als je op zoek bent naar serieuze en leuke contacten. Nog een leuke foto van jezelf uploaden en je profiel is klaar om goedgekeurd te worden. Je kunt overigens zelf aangeven of je foto zichtbaar is op de datingsite of niet. De goedkeuring vindt snel plaats en je profiel wordt dan ook zichtbaar voor andere leden. Eén dag na de goedkeuring van het profiel wordt je profiel gestuurd naar leden met wie je een match hebt. E-Matching zal je profiel vanaf nu dagelijks mailen naar nieuwe leden met wie je mogelijk een match hebt.
Al voordat je profiel goedgekeurd is, kom je op je profielpagina terecht. Die kun je dan alsnog wijzigen of verder invullen. Hoe vollediger je profiel is, des te groter de kans op reacties die voor jou leuk en interessant zijn.

In tegenstelling tot andere online datingsites kun je op e-Matching ook met een gratis account zien wie jouw profiel bekeken heeft. De profielen die jij bekeken hebt, kun je terugvinden op je eigen pagina. Ook kun je reageren (max. 5 keer per dag) op de reacties die je ontvangt van andere betalende leden. En als tijdelijke actie kun je zelf 3 keer het initiatief nemen en zelf als eerste reageren op profielen van leden.
Met een gratis account ben je een passief lid en je profiel wordt verwijderd als je 32 weken niet ingelogd hebt op de site. Je krijgt wel eerst een mailtje ter herinneringen.

Profiel

Abonnementen

Je kunt ook voor een betaalde lidmaatschap kiezen. Je kunt een doorlopende lidmaatschap (elk moment opzegbaar) sluiten of kiezen voor een 3, 6 of 9 maanden pakket, dat automatisch stopt aan het einde van de gekozen periode. Je kunt dan onbeperkt berichten heen en weer sturen en gebruik maken van alle site functionaliteiten.

Speeddaten

In samenwerking met Beau Events (bekend van Flitsdate) organiseert e-Matching in meerdere steden met grote regelmaat speeddates voor de leden van de datingsite. Je moet je hiervoor van tevoren aanmelden en de plaatsen raken snel vol. Zo’n speeddate duurt ca. 2,5 uur en na afloop heb je natuurlijk nog tijd om verder te praten met andere leden. Je krijgt bij aankomst een kaart met je naam en tafelnummer erop. Een gesprek duurt 3 minuten en de heren schuiven op, terwijl de dames blijven zitten. Na 8 rondes wordt er een pauze van 15 minuten ingelast.

Anonimiteit en privacy

e-Matching is één van de online datingsites die de online veiligheid zeer serieus heeft genomen. Daarnaast werkt de site met een nickname. Jij beslist zelf aan wie je je naam prijs geeft en aan wie je je foto’s herkenbaar wilt laten zien. Je hebt zelf de regie in de handen.

Ook wordt elk profiel handmatig gecontroleerd. Profielen met te weinig of met vage informatie worden dan afgewezen. De kans dat er een nep profiel doorheen glipt, is klein bij e-Matching.

E-Matching is Thuiswinkel.org gecertificeerd en is lid en mede-oprichter van het Keurmerk Veilig Daten. Dit keurmerk is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met Thuiswinkel.org en in overleg met de Consumentenbond.

De e-Matching App

Nadat je je bij e-Matching hebt geregistreerd, kun je de e-Matching App downloaden en direct daarop inloggen. Registreer je gratis op e-matching.nl.

Online daten bij e-Matching: enkele tips

E-matching Dating Tips

Neem de tijd om een leuk voorstelstukje te schrijven over jezelf. Het loont de moeite!

Neem de tijd om een stukje te schrijven over wat je in je ideale partner zoekt, als je duidelijke eisen stelt aan je partner.

Vul je profiel volledig in als je erg hecht aan een goede match met gelijkgestemden.

Schrijf je eens in voor een speeddating.

 

Is E-Matching niet wat je zoekt?


Vergelijk hieronder de beste datingsites

en online dating apps.