Relatieplanet

Online dating voor een serieuze relatie

Relatieplanet is een datingsite voor hoogopgeleiden die op zoek zijn naar een langdurige partner met hetzelfde opleidingsniveau…

Relatieplanet Dating

Waarom voor Relatieplanet kiezen

Eén van de grootste datingsites in Nederland met een groot en divers ledenbestand

Leden die op zoek zijn naar een serieuze relatie

Slow dating concept

Uitstekende matchingresultaten

Betrouwbaarheid

Uitstekende klantenservice

Wat is Relatieplanet?

Relatieplanet is een datingsite, die onderdeel is van het Belgische mediabedrijf Mediahuis, dat onder meer de Telegraaf in zijn portefeuille heeft. In feite was het de Telegraaf die Relatieplanet in 2006 gekocht heeft van de oprichter. De online datingsite is in 2002 opgericht en was vanaf het begin een daverend succes. Niet alleen is Relatieplanet al een poosje actief op de online dating markt, maar is al vele jaren ook één van de grootste en bekendste datingsites. De motto van Relatieplanet geeft weer waar de datingsite voor staat: ‘Slow daten, tijd voor elkaar’.

Relatieplanet is een datingsite dat erg prettig werkt én succesvol is. Dat is ook terug in de vele awards die de site toegekend zijn in de loop der jaren. Zo heeft Relatieplanet vanaf 2008 tot 2019 elk jaar een Website van het jaar onderscheiding gekregen. Naast ander onderscheidingen zoals Beste klantenservice en Beste in Datingbranche, had de datingsite in 2020 ook de Hoogste score Privacymeter volgens de Consumentenbond.

Ben je single en op zoek naar een serieuze relatie? Maak snel en gemakkelijk een account aan op Relatieplanet en blader direct door je matches.

Slow dating

Slow dating is dé trend van afgelopen jaren als het op online dating aankomt. Mensen die op zoek zijn naar een serieuze relatie lijken swipe-moe te worden en geven de voorkeur aan slow daten: één goede match waarop je je focust en elkaar beter leert kennen op een rustige manier in plaats van vijf snelle dates per week. Kwaliteit boven kwantiteit. Ofwel mindful daten.

Slow daten heeft ook veel voordelen voor degenen die op zoek zijn naar een relatie met toekomst. Zo beoordelen jullie elkaar niet gelijk, maar nemen jullie de tijd om elkaar beter te leren kennen. . Dat neemt ook een heleboel druk weg. Want laten we eerlijk zijn, een profiel of één date zegt heeft weinig als je op zoek bent naar een vaste relatie. Omdat je niet met meerdere mensen tegelijk in gesprek bent, is het makkelijker om echt contact te leggen met je slow date, waardoor je sneller een band opbouwt. En je gesprekken worden een stuk leuker en inhoudelijker. Voor wie emotionele verbinding van belang is, dan is slow daten dé manier om een partner te vinden.

Ledenbestand

Online datingsite Relatieplanet is voor iedereen, onafhankelijk van leeftijd, geaardheid, religie of je opleiding. Dat zie je ook terug in het ledenbestand, dat erg groot en divers is. De meeste leden zijn tussen 35 en 65 jaar en er is een mooi evenwicht in het aantal mannen en vrouwen die ingeschreven staan.

De registratieprocedure

De registratie bij Relatieplanet is gratis, gemakkelijk en vooral snel. Dan kun je gebruik maken van alle basisfunctionaliteiten van Relatieplanet. Allereerst geef je je eigen geslacht, het geslacht van je beoogde partner en de leeftijdsrange van je beoogde partner. Vervolgens kun je je email adres, wachtwoord en geboortedatum invullen. Het geboortedatum is niet openbaar, alleen de leeftijd wordt vertoond aan andere leden. Je zult dan een email krijgen met een link om je registratie te bevestigen. Al voordat je registratie bevestigd is, kun je op je profiel en door profielen van andere leden snuffelen. Maar houd wel je mailbox in de gaten, omdat de link maar 15 minuten geldig is. Als je te laat bent met bevestigen, kun je wel een nieuwe link opvragen.

Relatieplanet Inloggen
Zoekprofielen

Een foto uploaden is verplicht, zonder foto wordt je account opgeheven na 14 dagen.

Het verdient aanbeveling om je profiel zo volledig mogelijk in te vullen. Dat doe je door een set vragen te beantwoorden over je uiterlijk (kleur haar, kleur ogen, lengte), gewoontes en hobby’s. Ook heb je een aantal vragen over de eisen die je stelt aan de door jou gezochte partner. Je moet ook aangeven wat de reden is dat je wilt daten (meerkeuzevraag) en wat voor een relatie je zoekt (je kunt kiezen onder meer uit vaste relatie, LAT, mailcontact of vriendschap). Op basis daarvan wordt je zoekopdracht ingesteld en worden elke dag de leden geselecteerd met wie je de beste match hebt. Daarom is het belangrijk om de vragen zo waarheidsgetrouw als mogelijk in te vullen. Het voorkomt teleurstelling niet alleen bij jou, maar ook bij je toekomstige dates.

Single Events

Naast de online dating organiseert de datingsite regelmatig offline Single Events. De events van Relatieplanet zijn erg gevarieerd en er is voor iedereen wat wils: van wandelingen en wijnproeverijen tot singlefeesten. De singlefeesten worden professioneel georganiseerd met top entertainment en worden erg goed bezocht. En omdat alle bezoekers vrijgezel zijn en op zoek naar een relatie, kun je op zo’n event makkelijk contacten leggen.

Anonimiteit en privacy

Dat Relatieplanet de online veiligheid en de privacy van de leden heel hoog in het vaandel heeft, is een feit, dat bekroond werd met de Hoogste score Privacymeter 2020 volgens de Consumentenbond. De online datingsite heeft een team dat elke dag de nieuwe profielen, foto’s en wijzigingen van alle leden zowel handmatig als met behulp van technologie beoordeelt. Op de site kun je een nickname opgeven en hoef je je eigen naam niet te gebruiken. Ook kun je via de Privacy instellingen (te vinden onder Algemene instellingen) je profiel onvindbaar maken voor bezoekers zonder account.

Relatieplanet is Thuiswinkel.org gecertificeerd en is lid en mede-oprichter van het Keurmerk Veilig Daten. Dit keurmerk is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met Thuiswinkel.org en in overleg met de Consumentenbond.

De Relatieplanet App

Nadat je een account hebt aangemaakt op Relatieplanet, kun je de Relatieplanet App downloaden. Met de Relatieplanet App kun je op je account inloggen en door de profielen van andere leden doorbladeren. 

Online daten bij Relatieplanet: enkele tips

E-matching Dating Tips

Probeer de vragen zo eerlijk mogelijk te beantwoorden. Dat voorkomt teleurstellingen zowel bij jou als bij je toekomstige date partners.

Wees niet verlegen en laat een ander weten dat je geïnteresseerd bent.

Wees voorzichtig aan wie je je persoonlijke gegevens geeft. Laat zo lang als mogelijk de contacten anoniem via de website van Relatieplanet verlopen.

Doe eens mee met de leuke Single Events van Relatieplanet.

 

Is Relatieplanet niet wat je zoekt?


Vergelijk hieronder de beste datingsites

en online dating apps.