Ourtime

Online dating voor actieve 50plussers

Ourtime is een datingsite voor actieve 50plussers die op zoek zijn naar een serieuze en langdurige relatie…

Ourtime Datingsite

Waarom voor Ourtime kiezen

Eén van de grootste en meest populaire datingsites voor 50plussers met een groot en gevarieerd ledenbestand

De leden van de datingsite zijn op zoek naar een langdurige en serieuze relatie met leeftijdsgenoten

De profielen worden handmatig geverifieerd

Betrouwbare datingsite

Offline Events voor 50plussers

Wat is Ourtime?

Ourtime is opgericht in 2018 en is daarmee een vrij jonge datingsite gericht op actieve 50plussers die op zoek zijn naar een serieuze relatie of vriendschap. Ondanks dat Ourtime niet zo lang bestaat, heeft de datingsite een uitzonderlijke groei doorgemaakt en is erg populair bij 50plussers. Niet zo vreemd als je weet dat Ourtime een specialistische vertakking van Lexa is. En weinig mensen die Lexa nog niet kennen.

Lexa is een dating website opgericht in 2002 door twee Nederlanders die als vrijgezellen iets misten op de online datingmarkt. In 2006 is Lexa overgenomen door het Franse bedrijf Meetic, Europees marktleider in de online dating branche. Meetic is op z’n beurt eigendom van de Amerikaanse Match Group, die eigenaar is van onder meer Match.com, Twoo en Tinder. De kennis, ervaring en techniek van deze bedrijven hebben de productinnovatie een flinke boost gegeven en het succes van Lexa en later van Ourtime flink geaccelereerd.

Ledenbestand

Het is moeilijk te zeggen hoe groot het ledenbestand van Ourtime is, maar het gaat zeker om vele tienduizenden leden tussen 50 en 80 jaar en elke dag komen we meer inschrijvingen bij. Met zo’n groot ledenbestand is het op Ourtime gemakkelijk om gelijkgestemden te vinden met wie je leuke gesprekken kunt voeren. “Samen van het leven genieten” klinkt de motto en met behulp van deze datingsite kan dat iedereen.

De registratieprocedure

De registratie is snel en eenvoudig. Daarbij wordt je geholpen door de virtuele Ourtime coach. De registratieprocedure begint met de vraag of je een man of een vrouw bent en of je op zoek bent naar een man of een vrouw. Vervolgens wordt je gevraagd naar je geboortedatum, je woonplaats en de gebruikersnaam die je wilt gebruiken. Hiermee wordt je profiel aangemaakt en je krijgt een bevestigingsmail in je mailbox met een activatielink. Vergeet niet om middels die link je profiel te activeren. Om je profiel en het profiel van je ideale partner verder in te vullen krijg je nog een reeks vragen om te beantwoorden.

Online Dating
Ourtime Inloggen

De meeste vragen zijn meerkeuzevragen, waarbij je uit een aantal antwoordalternatieven moet kiezen. Wat voor contacten zoek je (Een serieuze relatie/Nieuwe mensen ontmoeten/Ik weet het nog niet), wat je relatiestatus is, of je kinderen hebt, vragen over je uiterlijke kenmerken (onder meer lengte, postuur, kleur haar en ogen), vragen over je afkomst, over je religie, of je rookt of niet. Bij de volgende stap ben je verzocht om een foto te uploaden, die je kunt verbergen voor andere leden. De volgende vragenreeks heeft betrekking op je ideale partner en bevat vragen over gewenste uiterlijke kenmerken, afkomst, religie, woonplaats ed. Tenslotte krijg je de kans om zelf een korte omschrijving van wie je bent en eventueel wat je zoekt te schrijven.

Niet alle vragen zijn verplicht, maar het loont de moeite om zoveel vragen als mogelijk te beantwoorden als je op zoek bent naar een partner met wie je een match hebt.

Als je eenmaal geregistreerd bent op Ourtime kun je gebruik maken van de zoekfunctie om door de profielen van andere leden te snuffelen (vergeet de activatielink niet). Je kunt zoekprofielen opstellen waarbij je kunt experimenteren met verschillende zoekopties, waarmee je heel veel mogelijkheden krijgt.

50plussers Dating

Abonnementen

Hoewel de gratis versie van Ourtime je de mogelijkheid biedt om direct door het ledenbestand te snuffelen, moet je wel een abonnement sluiten om berichten te kunnen sturen, te reageren of welke interactie dan ook te hebben met andere leden. Het abonnement biedt tal van extra functionaliteiten en het tarief is afhankelijk van de periode waarvoor je het abonnement sluit vanaf 14,99 euro per maand.

De Caroussel

Een leuke functionaliteit van de online datingsite is de Caroussel. Als je gebruik maakt van deze functie, worden 100 leden aan je vertoond die aan jouw zoekcriteria voldoen. Tijdens de presentatie kun je bij elk profiel aangeven of je die leuk vindt of niet. Als je op Ja klikt, dan wordt dat profiel aan jouw Favorieten toegevoegd. Andere leden kunnen ook gebruik maken van de Caroussel en krijgen ook jouw profiel te zien. Als jij en een andere lid elkaar als leuk hebben aangemerkt, dan wordt er op beide profielen “Jullie vinden elkaar leuk” getoond.

Hoewel de Caroussel functie de leden aan jou toont die met jou zoekcriteria overeenkomen, kan het gebeuren dat je ook een aantal leden voorbij ziet komen die niet helemaal aan je zoekcriteria voldoen. Dit is een bewuste keuze van Ourtime, die graag wil dat je ook singles ontmoet die je anders buiten de datingsite niet zou ontmoeten.

Ourtime Events

Ourtime organiseert regelmatig offline activiteiten voor de leden van de datingsite zoals wandelingen, culturele uitstapjes en weekendjes weg. Op dit soort evenementen kunnen de leden elkaar beter leren kennen op een ontspannen en leuke manier.

Anonimiteit en privacy

Bij Ourtime geniet je volledige anonimiteit op de datingsite en jij bepaalt zelf wanneer en voor wie je anonimiteit prijs geeft. Ourtime kan op de jarenlange ervaring en kennis van Lexa bouwen, zo ook wat de veiligheid van je gegevens betreft, die erg serieus wordt genomen.

De Ourtime App

Naast je registratie bij Ourtime, kun je ook de Ourtime App downloaden. Met de Ourtime App kun je op je account inloggen en door de leden doorbladeren, die aan jou zijn gematcht. Registreer je gratis op Ourtime.

Online daten bij Ourtime: enkele tips

Dating Tips

Neem de tijd om een leuk voorstelstukje te schrijven over wie je bent en wat je zoekt. Je zult merken dat het de moeite waard is en je daardoor meer leuke contacten met gelijkgestemden zult krijgen.

Maak een gebruik van de Caroussel en schuw niet om aan te geven als je een profiel leuk vindt!

Geef je anonimiteit niet al te snel prijs! Als je een leuk contact hebt op de datingsite, neem even de tijd om de persoon achter het profiel beter te leren kennen.

 

Is Ourtime niet wat je zoekt?


Vergelijk hieronder de beste datingsites

en online dating apps.