50PlusMatch

de datingsite voor actieve 50plussers

50PlusMatch is de grootste en oudste Nederlandse datingsite voor actieve 5oplussers die op zoek zijn naar een serieuze relatie.

50PlusMatch Dating

Waarom voor 50PlusMatch kiezen

Een datingsite met een groot ledenbestand en elke dag nieuwe aanmeldingen

De leden van de datingsite zijn op zoek naar een serieuze relatie

Betrouwbaarheid

Veel mogelijkheden met een gratis profiel

Het concept maakt contacten leggen heel makkelijk

Profielen worden handmatig gecontroleerd

Wat is 50PlusMatch?

50PlusMatch is een Nederlandse datingsite die zich richt op actieve 5oplussers die op zoek zijn naar een serieuze relatie. 50PlusMatch is onderdeel van het Nederlandse bedrijf MatchMedia BV die ook Match4me in zijn portefeuille heeft. 50PlusMatch is inmiddels ook actief in België, Zweden, Finland en Denemarken. 50PlusMatch werd in 2006 opgericht en is daarmee de oudste en grootste datingsite voor 50plussers. 50PlusMatch is niet alleen één van de belangrijkste online datingsites voor 50plussers, maar ook één van de meest serieuze sites die veel belang hechten aan transparantie, privacy en klantvriendelijkheid. Het consumentenprogramma Kassa van de Vara heeft de datingsite 50PlusMatch beoordeeld als de beste in zijn soort. De kernwoorden die deze beoordeling ondersteunen zijn: veelzijdig, gebruiksvriendelijk, community voor activiteiten, gratis en betaalde leden kunnen met elkaar communiceren. Niet alleen Kassa was onder de indruk van deze datingsite, maar ook de leden van 50PlusMatch hebben de site heel goed beoordeeld. Sterker nog, 50PlusMatch is winnaar geworden van de Thuiswinkel Awards in de categorie datingsites.

Ben je een actieve 50plusser en ben je op zoek naar een serieuze relatie? Dan is 50PlusMatch zeer de moeite waard om er een kijkje op te nemen. Een account is zo aangemaakt via 50plusmatch.nl.

 

Ledenbestand

De verhouding tussen mannen en vrouwen in het ledenbestand van Match4me is ongeveer gelijk. Ook de verhouding tussen leden met een MBO achtergrond en leden met een HBO achtergrond loopt ongeveer gelijk. Ongeveer 60% van de leden zijn tussen 50 jaar en 60 jaar. Waar je interesses en verwachtingen ook liggen, je vindt er altijd andere leden waarmee je die kunt delen. Leuke gesprekken voeren zal op deze datingsite geen probleem worden. Als je na registratie door de profielen bladert, zul je merken dat het overgrote deel van de leden op zoek is naar een serieuze relatie. De leden hebben zichtbaar de moeite genomen om hun profielen volledig en op een persoonlijke manier in te vullen. Geen oneliners of de clichés die je meestal tegenkomt op datingsites, maar beschrijvingen die je iets vertellen over hun persoonlijkheid en interesses.

50PlusMatch  registratieprocedure

De registratieprocedure is snel en eenvoudig. Je begint door aan te geven of je een man of een vrouw zoekt. Daarna geef je aan of je een man of een vrouw bent, je kunt een nickname kiezen, je vult je email adres in (niet zichtbaar voor anderen) en een wachtwoord. Met deze informatie wordt je account aangemaakt. Vergeet niet om je registratie via de bevestigingsmail te activeren. Je krijgt vervolgens een set meerkeuzevragen te beantwoorden over jouw uiterlijk (kleur haar, kleur ogen, postuur), vragen over je status, opleidingsniveau, wel of geen kinderen, of je een relatie of vriendschap zoekt. De volgende set vragen bestaat uit open vragen en ze zin gericht op je persoonlijkheid en op wat je zoekt. Je kunt bijvoorbeeld jezelf beschrijven, je kunt aangeven wat voor persoon je zoekt, wat je van een relatie verwacht of hoe je je vrije tijd besteedt.

Registreren
Online Daten

Niet alle vragen zijn verplicht, maar het verdient aanbeveling om de tijd te nemen om ze te beantwoorden als je op zoek bent naar een partner met wie je een match hebt. Hierna kun je aangeven wat je hobby’s zijn aan de hand van een zeer lange lijst met opties die je kunt aanvinken. De laatste stap is het plaatsen van je profielfoto (of meerdere foto’s).

Als je eenmaal geregistreerd bent op 50PlusMatch kun je gebruik maken van de zoekfunctie om door de profielen van andere leden te snuffelen. Je kunt zoekprofielen opstellen waarbij je kunt experimenteren met verschillende zoekopties. 

De zoekopties zijn heel uitgebreid: leeftijd, provincie, opleidingsniveau, kinderen of geen kinderen, het soort contact dat men zoekt (relatie of vriendschap), lengte, maar ook op interesses, soort muziekwaar men graag naar luistert of sleutelwoorden uit hun beschrijving of uit de beschrijving van zijn of haar beoogde partner.

Als gratis lid op 50PlusMatch kun je wel reageren op berichten die je van betalende leden krijgt. Om zelf berichten te sturen naar andere leden moet je wel een abonnement sluiten. Met een gratis account kun je dan wel jouw interesse tonen voor een andere lid middels een standaard bericht. Ook kun je zien wie online is en welke leden hun profielen onlangs hebben aangepast. 

50plusmatch inloggen

Abonnementen

Met een betaalde lidmaatschap kun je gebruik maken van alle functionaliteiten van de datingsite. De abonnementskosten zijn erg redelijk te noemen en zijn afhankelijk van de lengte van de periode waarvoor je het abonnement wilt sluiten.

Als betaald lid kun je – naast de functionaliteiten die een gratis lidmaatschap heeft – onbeperkt berichten heen en weer sturen, 1 op 1 chatten, zien wie je profiel heeft bezocht, gebruik maken van Things2Share (een soort Twitter-functie van 50PlusMatch) en het zoekprofiel van andere leden bekijken.

Community prikbord

Daarnaast kun je gebruik maken van de online prikbord om een oproep te doen aan de leden van 50PlusMatch voor een activiteit die je wilt organiseren. Denk bv. aan een avondje uit, een wandeling, een bezoek aan een museum of een wijnproefavond. En je kunt natuurlijk ook zelf reageren op een oproep en meedoen met die ene gezellige wandeling of om samen een kopje koffie te drinken. Een leuke en onbedwongen manier om andere leden te leren kennen.

Anonimiteit en privacy

50PlusMatch is één van de online datingsites die de online veiligheid en anonimiteit van haar gebruikers zeer serieus neemt. De datingsite werkt met nicknames en je bepaalt zelf aan wie je je echte naam prijs geeft en aan wie je je foto’s herkenbaar wilt laten zien. Je hebt zelf de regie van je anonimiteit in de handen.

Alle profielen en wijzigingen en profielen worden handmatig gecontroleerd.

50PlusMatch is Thuiswinkel.org gecertificeerd en is lid van het Keurmerk Veilig Daten. Dit keurmerk is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met Thuiswinkel.org en in overleg met de Consumentenbond.

De 50PlusMatch App

Nadat je je bij 50PlusMatch hebt geregistreerd, kun je de 50PlusMatch App downloaden en direct daarop inloggen. 

Online daten bij 50PlusMatch: enkele tips

Dating Tips 50plus

Neem de tijd om jezelf op een leuke en relevante manier voor te stellen in het voorstelstukje. Het is echt de moeite waard! Je zult zien dat je snel hele leuke reacties krijgt.

Vul je profiel volledig in als het voor jou belangrijk is dat je een partner vindt met wie je interesses deelt.

Doe eens gek en toon als eerste interesse in andere leden!

Plaats eens en oproep voor een gezamenlijk kopje koffie of doe mee met oproepen van andere leden.

 

Is 50PlusMatch niet wat je zoekt?


Vergelijk hieronder de beste datingsites

en online dating apps.