Alleenstaande-papas

Dé datingsite voor alleenstaande vaders

Alleenstaande-papas is een datingsite voor alleenstaande vaders die op zoek zijn naar een relatie of een leuke vriendschap…

Alleenstaande-papas.nl

Waarom voor Alleenstaande-papas kiezen

Alleenstaande-papaps is onderdeel van bedrijf met eigen netwerk datingwebsites, waardoor desgewenst één grote community kan ontstaan met veel meer kans op leuke contacten

De leden zijn op zoek naar serieuze relaties

Omdat de datingsite gericht is op alleenstaande vaders weet je zeker dat de andere leden geen bezwaar hebben tegen kinderen

Betrouwbaarheid

Gebruiksvriendelijkheid

Wat is Alleenstaande-papas.nl?

Datingsite alleenstaande-papas.nl is onderdeel van Safe Dating Networks, een handelsnaam van Amazing Bits BV, een bedrijf dat gespecialiseerd is in het beheren van datingsites. Het bedrijf werd in 2007 opgericht en met meer dan 100 datingsites in portefeuille is één van de grootste spelers op de online datingmarkt. Naast enkele datingsites gericht op een breed publiek zoals Cupify, DatingEasy en MetJou, is Safe Dating Networks vooral gespecialiseerd in online dating voor doelgroepen zoals alleenstaande-moeders, langemensen-dating, kleinemensen-dating, maatjemeer-match, seniorengeluk en de datingsite alleenstaande-papas.

De ervaring opgebouwd in de online dating branche kun je terug zien in de professionaliteit waarmee de datingsites gebouwd zijn. Bovendien kunnen leden van alleenstaande-papas indien gewenst ook profiteren van het grote netwerk van Safe Dating Networks en op een gemakkelijke manier een veel breder publiek bereiken. Via je profiel kun je instellen of je vindbaar wilt zijn ook voor de leden van de partnersites van alleenstaande-vaders of niet. Omgekeerd krijg je dan ook matchende profielen van de partnersites terug in je zoekresultaten.

Als je dat liever niet hebt, kun je die optie uitvinken via de Instellingen. Dat betekent natuurlijk dat je ook aanzienlijk veel matches krijgt en leuke contacten mist. Als je op een later tijdstip besluit deze koppeling uit te zetten, dan zullen je bestaande contacten die van de partnersites afkomstig zijn, uit je lijsten verdwijnen.

Ben je een alleenstaande vader en op zoek naar een serieuze relatie of leuke vriendschappen? Maak een account op alleenstaande-papas.nl, vul je profiel in en bekijk direct de matchende profielen.

Ledenbestand

We hebben geen concrete cijfers gevonden over het ledenbestand van alleenstaande-papas, maar we hebben zelf wat rondgekeken en geëxperimenteerd. Het vrouwelijke deel van de redactie heeft een profiel aangemaakt mét foto, leeftijd rond 40 jaar, gewoon uiterlijk, slank postuur, donker haar en het respons was al na 24 uur zeer bevredigend zowel qua aantal reacties, maar ook qua inhoud. De profielen zijn erg divers en in alle leeftijdscategorieën, al kunnen we wel vaststellen dat 30+ overheerst.

De registratieprocedure

De registratie op alleenstaande-papas is snel en eenvoudig, en je profiel is zo aangemaakt. Je selecteert je geslacht en naar welk geslacht je op zoek bent, je vult je e-mailadres en een wachtwoord in, en je account is aangemaakt. Als het goed is, heb je ook vrijwel gelijk een bevestigingsmail gekregen met een bevestigingslink daarin. Daarmee kun je de echtheid van je e-mailadres bevestigen en dan kun je je profiel invullen. Dat kun je doen zo uitgebreid of beperkt als je wilt, maar een goed ingevuld profiel vergoot behoorlijk de kans op leuke contacten.

Het invullen van je profiel gaat overigens snel dankzij de veelal meerkeuzevragen. Wees vooral eerlijk in je antwoorden, dan voorkom je teleurstellingen voor jezelf, maar ook voor andere leden. Het is ook niet nodig om jezelf anders voor te doen, want op elk pot, past een dekseltje. Daarover hoef je je echt geen zorgen te maken.

Datingsite Inloggen
Datingsite Review

In je profiel kun je ook aangeven naar wat voor contact je op zoek bent en je kunt kiezen uit én voor meerdere opties: vaste relatie, vrije relatie, vriendschap, date, contact online.

Verder krijg je de optie om zelf een korte omschrijving te schrijven van jezelf. Dat is niet verplicht, maar zonder een eigen omschrijving krijg je de eigen omschrijvingen van andere leden van de datingsite ook niet te zien. En wellicht ten overvloede, maar een eigen omschrijving helpt ook om veel meer leuke contacten te leggen.

Het uploaden van een profielfoto is verplicht, maar je kunt ervoor kiezen om de foto onzichtbaar te maken voor andere leden.

Als laatste kun je door middel van meerkeuze vagen aangeven wat je belangrijk vindt aan een partner. Het gaat om eigenschappen zowel betreffende het uiterlijk als achtergronden en levensstijl. Op basis van deze informatie worden je matchende profielen bepaald, dus doe er je voordeel mee en speel ermee.

Met een gratis lidmaatschap kun je gebruik maken van de basisfunctionaliteiten van alleenstaande-papas: profielen bekijken, een knipoog sturen en (beperkt) gebruik maken van de zoekfunctie.

Alleenstaande papas Review

Abonnementen

Als je serieus op zoek bent naar een relatie of naar leuke contacten zul je een abonnement moeten sluiten. De prijzen voor een abonnement op alleenstaande-papas zijn overigens zeer redelijk. Dan wordt je VIP lid en kun je gebruik maken van alle functionaliteiten van de datingsite, onder andere onbeperkt berichten sturen en lezen, gebruik maken van de FotoZapper (een soort virtuele speeddate), zien welke leden je profiel bezocht hebben en gebruik maken van de (zeer) uitgebreide zoekfuncties.

FotoZapper

Op alleenstaande papas kun je gebruik maken van de FotoZapper, een leuke functionaliteit die op een virtuele speeddate lijkt. De Fotozapper toont aan jou matchende profielen van de datingsite én van de partnersites (als dat van jou mag). Onder elke foto staat de vraag of je de bewuste lid leuk vindt. Je kunt dan kiezen uit ‘ja’, ‘misschien’ en ‘niet’. Ook de matchende leden krijgen jouw profiel in hun FotoZapper et dezelfde vraag. Bij een gezamenlijke ‘ja’ worden jullie in contact gebracht. Bij een ‘misschien’ zal het profiel een andere keer weer eens aan je getoond worden en bij ‘nee’ wordt het betreffende profiel niet meer aan je getoond.

Anonimiteit en privacy

Hoewel alleenstaande-papas geen keurmerken heeft staan op de website, biedt de datingsite veel transparantie wat betreft het gebruik en de privacy van de gegevens. Op de datingsite gebruik je een door jou gekozen gebruikersnaam en je e-mailadres wordt niet vertoond. Ook kun je beslissen om je foto onzichtbaar te maken voor andere leden van de community. Je hebt dus alle vrijheid om zelf te bepalen aan wie en wanneer je je anonimiteit prijs geeft.

Alleenstaande-papas App

Hoewel alleenstaande-papas geen app heeft, is de datingsite perfect geoptimaliseerd voor je mobiel. Je kunt de datingsite dus ook via je mobiel en tablet gemakkelijk gebruiken.

Online daten op Alleenstaande-papas: enkele tips

Alleenstaande-mamas Dating Tips

Wees eerlijk bij het invullen van je profiel en maak gebruik van de mogelijkheid om een een leuke (en waarheidsgetrouwe) omschrijving van jezelf te schrijven. Je zult zien dat het de moeite waard is en dat je veel meer leuke contacten zult krijgen.

Maak je profielfoto zichtbaar voor andere leden. Meerdere foto's uploaden is nog beter.

Vink aan de mogelijkheid om je profiel te laten tonen ook op de andere datingsites binnen het netwerk van Safe Dating Networks. Je zult merken dat je beduidend meer leuke contacten krijgt.

 

Is Alleenstaande-papas.nl niet wat je zoekt?


Vergelijk hieronder de beste datingsites

en online dating apps.