Elite Dating

Online dating voor hoogopgeleiden

Elite Dating is een datingsite voor hoogopgeleiden die op zoek zijn naar een langdurige relatie…

Elite Dating Datingsite

Waarom voor Elite Dating kiezen

Grote kans op matching als je op zoek bent naar iemand met een hogere opleiding

Groot bestand met leden die op zoek zijn naar een serieuze relatie

Uitgebreide persoonlijkheidstest op basis van wetenschappelijke inzichten

Profielen en foto's worden handmatig gecontroleerd

Betrouwbaarheid

Wat is Elite Dating?

Elite Dating is een datingsite die zich voornamelijk richt op hoogopgeleiden die op zoek zijn naar een langdurige relatie. EliteDating is sinds 2010 actief in Nederland en is onderdeel van het Duitse bedrijf Spark Networks. Tot 2016 was deze datingsite actief onder de naam eDarling. Spark Networks heeft verschillende datingsites (waaronder Single Dating) in 25 landen met bij elkaar meer dan 13 miljoen leden.

Ledenbestand EliteDating

Meer dan 90% van de leden van Elite Dating zijn ouder dan 30 jaar en ruim 70% van de leden heeft een hogere opleidingsniveau. De verhouding tussen vrouwen en mannen op de online datingsite is ongeveer fifty-fifty, met de vrouwen licht in meerderheid. Hoewel de datingsite gericht is op hoger opgeleiden, is het mogelijk om je ook met een minder hoge opleiding te registreren. Het ledenbestand is heel divers en je vindt er leden met de meest uiteenlopende beroepen en interesses. De kans op leuke en interessante gesprekken te voeren met andere leden met dezelfde interesses en visie is daarom heel groot. Daarmee maakt de online datingsite het eigen motto waar: EliteDating, dé datingsite voor vrijgezellen met niveau.

De meeste profielen zijn dan ook op een persoonlijke manier opgesteld en geven alvast een glimp van de persoon achter het online profiel. Dat komt voor een deel door de manier waarop de registratieprocedure in elkaar zit, maar ook door het feit dat verreweg de meeste leden op zoek zijn naar een serieuze relatie.

De registratieprocedure

De registratieprocedure van Elite Dating is niet ingewikkeld, maar vergt wel iets meer aandacht en tijd dan wanneer je een paar vragen moet aanvinken zoals op veel online datingsites dat het geval is. Als je echte profielen, serieuze kandidaten en een goede match op prijs stelt, dan is dit alleen maar positief. Allereerst vul je je geslacht, het geslacht van de door jou gezochte partner en het email adres in. Op basis van deze informatie wordt je gratis account bij EliteDating aangemaakt. Vervolgens kun je je naam of een nickname opgeven en kun je starten met het beantwoorden van een serie vragen ten behoeve van de persoonlijkheidstest. Het invullen van de test duurt ca. 20 minuten en de test is samengesteld aan de hand van de ‘Big Five personality traits’-theorie. Dit soort testen worden ook in het bedrijfsleven vaak toegepast.

Inloggen
Registreren

Op basis van jouw antwoorden wordt een persoonlijkheidsprofiel van jou gemaakt alsook een profiel van de geschikte kandidaten voor jou. Al deze informatie staat aan de basis van de EliteDating-matchmakingmethode die werkt volgens wetenschappelijke inzichten over relaties en de compatibiliteit tussen twee personen.

De vragen gaan over jezelf als persoon, over wat je zoekt in een relatie, maar ook over je ideale partner. Bij de meeste vragen kun je kiezen uit meerdere antwoorden, sommige vragen zijn open en je krijgt een aantal stellingen waarover je de mate van je instemming kunt aangeven.

Neem de tijd voor de test en probeer eerlijke informatie te geven, want op basis van deze informatie worden dagelijks potentiële partners voor jou geselecteerd en aan jou ge-matcht. En je profiel wordt ook aan potentiële partners voorgesteld. 

Vergeet niet om een leuke foto (of meer) van jou te uploaden, want profielen zonder foto worden minder goed bezocht op Elite Dating.Je zult dagelijks een aantal matching suggesties krijgen in je mailbox. Met je gratis basisabonnement kun je er echter niet op reageren. Ook zie je de foto van het profiel niet, hoewel je wel de profielbeschrijving kunt lezen. Een basisabonnement is leuk als je met de online datingsite kennis wilt maken, maar om in contact te komen met andere leden, heb je wel een abonnement nodig. Als gratis lid ben je in feite beperkt tot het versturen van glimlachen en likes, het inzien van een verkorte versie van de rapportage van je persoonlijkheidstest, het lezen van de profielen van matches en het ontvangen van partnervoorstellen.

Elite Dating Persoonlijkheidstest

Abonnementen EliteDating

Als je serieus op zoek bent naar een langdurige en serieuze relatie, dan zul je wel een abonnement moeten aanschaffen, omdat je al snel aanloopt tegen de beperkingen van een gratis account. De tarieven van EliteDating zijn wel redelijk en zijn afhankelijk van de duur van de periode waarvoor je een abonnement wilt sluiten. Je kunt kiezen uit abonnementen voor 3, 6 of 12 maanden.

Met een abonnement kun je onder meer onbeperkt berichten sturen en lezen en de foto’s van andere leden zien, je wordt vaker aan andere Premium-leden voorgesteld, je kunt zien wie jouw profiel bezocht heeft en je krijgt een gedetailleerd overzicht van de resultaten van je persoonlijkheidstest.

Regio Dating

De datingsite heeft een goed werkend systeem voor regio dating, waarbij je de matchings te zien krijgt uitsluitend in de regio waar je zoekt. Als je dus in Eindhoven woont en je exclusief in je eigen regio wilt daten, dan zul je ook alleen kandidaten voorgesteld krijgen die in je regio wonen.

Anonimiteit en privacy

Elite Dating hecht veel belang aan de veiligheid van haar leden. Zo heeft de online datingsite een intern fraudeteam dat elke verdachte activiteit controleert en alle profielen en foto’s worden handmatig gecontroleerd. Je hoeft niet je eigen naam te gebruiken op je profiel en je kunt je ook registreren met een nickname. Jij bepaald aan wie je je echte naam geeft en aan wie niet. De foto’s zijn uitsluitend zichtbaar voor andere Premium-leden van de datingsite.

De Elite Dating App

Nadat je je bij Elite Dating hebt geregistreerd, kun je de Elite Dating App downloaden en erop inloggen. Registreer je gratis op elitedating.nl.

Online daten bij Elite Dating: enkele tips

Elite Dating Tips

Neem de tijd om een leuk voorstelstukje te schrijven over jezelf. Het loont de moeite!

Neem de tijd om de persoonlijkheidstest in te vullen. De test is op basis van de 'Big Five personality traits'-theorie samengesteld en geeft inzichten die leidend zijn bij de selectie van potentiële partners.

Vul je profiel volledig in als je erg hecht aan een goede match met gelijkgestemden.

Upload een foto. Profielen zonder foto's worden slecht bekeken.

 

Is Elite Dating niet wat je zoekt?


Vergelijk hieronder de beste datingsites

en online dating apps.