Academic Singles

De datingsite voor hoger opgeleiden op zoek naar een partner

Academic Singles is één van de grootste datingsites voor hoger opgeleiden die op zoek zijn naar een langdurige en stabiele relatie

Academic Singles Datingsite

Waarom voor Academic Singles kiezen

Een grote matching kans als je op zoek bent naar iemand met een hoge opleiding

De matchings worden geselecteerd op basis van een wetenschappelijke persoonlijkheidstest

De meeste leden zijn op zoek naar een serieuze relatie

Leden met een volledige lidmaatschap kunnen mogelijk gebruik maken van de succesgarantie (voor de voorwaarden kun je contact opnemen met de klantenservice)

Betrouwbaarheid

Wat is Academic Singles?

Academic Singles is onderdeel van de in Luxemburg gevestigde Be2 S.a.r.l., die ook de datingsites Be2, Single50 en C-Date exploiteert. De datingsite is actief in 35 landen en nog steeds aan het uitbreiden.

Academic Singles is een datingsite voor hoogopgeleiden die op zoek zijn naar een langdurige relatie met een partner met hetzelfde opleidingsniveau.

Het ledenbestand van deze niche datingsite is heel divers en je vindt er leden met de meest uiteenlopende beroepen en interesses. Daarom is het hier ook vrij makkelijk om leuke en interessante gesprekken te voeren met andere mensen met wie je dezelfde interesses deelt. De profielen zijn uitgewerkt en persoonlijk en je kunt merken dat men de tijd heeft genomen om een profiel in te vullen. Je zult er weinig oneliners en standaard antwoorden vinden, maar gepersonaliseerde teksten die je al de eerste aanwijzingen leveren voor iemands persoonlijkheid.

Ben je op zoek naar een serieuze en stabiele relatie? Dan is Academic Singles zeer de moeite waard om er een kijkje op te nemen. Een account is zo aangemaakt via academicsingles.nl.

Ledenbestand

Academic Singles telt ruim 200.000 leden, wat een behoorlijk aantal is voor een datingsite die gericht is op een niche groep zoals de hoger opgeleiden. Het ledenbestand is redelijk evenwichtig voor wat betreft de verdeling tussen mannen en vrouwen, met een licht overwicht van het mannen aantal. De meeste leden zijn op zoek naar een langdurige en stabiele relatie.

De registratieprocedure

De registratieprocedure is eenvoudig en het enige wat je moet invullen om een profiel aan te maken is je geslacht, een nickname, jouw e-mail adres en een wachtwoord. Vervolgens vul je wat basisinformatie in over je lifestyle zoals godsdienst, rook- en drinkgewoonten en over je uiterlijk (lengte, kleur haar en ogen, haarstijl). De datingsite maakt ook gebruik van een wetenschappelijk persoonlijkheidstest, waarover meer hieronder. Een foto uploaden is niet verplicht, maar zeer wenselijk als je serieus op zoek bent naar leuke contacten. Uit de statistieken van Academic Singles blijkt dat maar 3% van de profielen zonder foto reacties ontvangen. Je kunt overigens meerdere foto’s uploaden en de foto’s kun je blurren zodat je zelf kunt beslissen aan wie je ze laat zien.

Academic Singles Inloggen
Datingsite Review

Ook kun je gebruik maken op je profiel van standaard vragen die het makkelijk maken voor anderen om de ijs te breken. Denk aan vragen zoals bijvoorbeeld Hoe denk je over vriendschap of Hou je van diepe filosofische gesprekken.

Ook kun je potentiële partners een handje helpen door aan te geven Hoe kan een match je voor zich winnen?

Na je registratie kun je direct maken van de basisfunctionaliteiten, zoals matches zoeken op basis van een matchprofiel dat de datingsite in eerste instantie maakt op basis van de informatie die je opgeeft, maar dat je zelf naar gelang kunt aanpassen.

Abonnementen

Met een gratis lidmaatschap zijn de mogelijkheden op Academic Singles erg beperkt. Als je serieus op zoek bent naar een partner, dan wil je waarschijnlijk een abonnement sluiten. Met een betaalde lidmaatschap kun je gebruik maken van alle functionaliteiten van de datingsite, waaronder met andere leden communiceren. Met een volledige lidmaatschap kom je mogelijk ook in aanmerking voor de succesgarantie van Academic Singles. Neem hierover contact op met de klantenservice.

Wetenschappelijke persoonlijkheidstest

Academic Singles hanteert bij het maken van matches de resultaten van een wetenschappelijke test die je na registratie kunt doorlopen. Door middel van een doordacht vragenlijst kun je meer inzicht geven in je opvattingen, mentaliteit en verwachtingen.

Bij het gros van de navolgende vragen moet je middels een schaalaanduiding aangeven in hoeverre je je terug vindt in bepaalde kenmerken zoals bijvoorbeeld ben je warm, ben je open voor kritiek, ben je welbespraakt, ben je romantisch, ben je dominant? Ook krijg je vragen waarbij je moet kiezen tussen twee tegenovergestelde eigenschappen met een schaalverdeling ertussen. Denk bijvoorbeeld aan vragen zoals ben je vol verrassingen of ben je meer een relaxt typje. De vragen gaan niet alleen over jou, maar ook over jouw ideale partner. Moet hij geïnteresseerd zijn in wiskunde, of liever in kunst? Een aantal vragen gaat over het beeld dat je vrienden van je hebben.

Anonimiteit en privacy

Academic Singles neemt de veiligheid van de gegevens en de anonimiteit van haar gebruikers zeer serieus. De datingsite werkt met nicknames en je bepaalt zelf aan wie je je echte naam prijs geeft. Zolang het berichtenverkeer via de datingsite verloopt, hoef je je anonimiteit niet prijs te geven en heb je zelf de regie inde handen.

De Academic Singles App

Nadat je je bij Academic Singles hebt geregistreerd, kun je de Academic Singles App downloaden.

Online daten bij Academic Singles: enkele tips

Online Dating

Neem de tijd om jezelf op een leuke en relevante manier voor te stellen aan de andere leden van Academic Singles. Het is echt de moeite waard en je zult zien dat je veel leuke reacties gaat krijgen.

Doe eens gek en toon als eerste interesse in andere leden! Als je te verlegen bent om als eerste een berichtje te sturen, maak gebruik van de ijsbrekers van de datingsite.

Upload een foto en het liefst meerdere foto's. De kans op leuke contacten wordt daarmee zoveel groter.

 

Is Academic Singles niet wat je zoekt?


Vergelijk hieronder de beste datingsites

en online dating apps.