Alleenstaande-Vaders

Dé datingsite voor alleenstaande vaders

Alleenstaande-vaders.nl is een datingsite voor alleenstaande vaders die op zoek zijn naar een serieuze relatie of leuke vriendschappen

Alleenstaande-vaders.nl

Waarom voor Alleenstaande-vaders kiezen

De datingsite alleenstaande-vaders.nl is gespecialiseerd in dating voor alleenstaande vaders. Als vader hoef je je dus nooit meer af te vragen of die leuke dame bezwaar heeft tegen kinderen.

Met een Premium-account kun je uitgebreid zoeken naar leden in de regio

Hoog slagingspercentage waarbij 1 op de 3 leden een partner vindt

Alle profielen worden handmatig én automatisch gecontroleerd

Wat is Alleenstaande-vaders?

Weinig datingsites durven zich uitsluitend op een bepaalde doelgroep te concentreren en er zijn nog minder datingsites die zich uitsluitend richten op alleenstaande vaders die een partner zoeken. Maar allenstaande-vaders is er wel één van die datingsites. Alleenstaande-vaders is in 2011 opgericht door het Nederlandse bedrijf Epic Internet BV en is actief ook in België. Naast alleenstaande-vaders.nl heeft Epic Internet ook alleenstaande-moeders en vijftigplusdatig in hun porteufeuille.

Ben je een alleenstaande vader en ben je op zoek naar een serieuze relatie of een leuke vriendschap? Wil je bij voorbaat weten dat kinderen geen bezwaar zijn voor de leden die je op de datingsite leert kennen? Een profiel aanmaken is zeer de moeite waard en zo gebeurd via alleenstaande-vaders.nl.

Ledenbestand

Daten blijkt voor alleenstaande ouders net iets moeilijker te zijn dan voor singles zonder kinderen. Als je met een alleenstaande ouder date, dan date je als het ware met een gezin, want je weet dat de verantwoordelijkheid van je datepartner voor een kind overal zijn stempel op gaat drukken. Het is ook een feit dat alleenstaande vaders vaker op zoek zijn naar een stabiele en langdurige relatie dan single mannen. En dat merk je ook op alleenstaande-vaders.nl.

De verdeling tussen mannen en vrouwen is ongeveer gelijk, waarbij vrouwen een licht overwicht hebben ( 52% vrouwen vs 48% mannen). Er is geen informatie met concrete cijfers en wij vinden het ook moeilijk om de grootte van het ledenbestand te schatten. We hebben wel veel met zoekopdrachten geëxperimenteerd en voor elke zoekopdracht die we uitvoerden, kregen we aanzienlijk groot aantal matches terug in de zoekresultaten.

De registratieprocedure

De registratieprocedure is kort en simpel. Je hoeft daarvoor geen persoonlijkheidstest te doen en je hebt de vrijheid om je profiel zo uitgebreid in te vullen als je maar wilt en in je eigen tempo.

Om je account aan te maken geef je aan of je een man of een vrouw bent, het geslacht van je partner, een gebruikersnaam, een e-mailadres en een wachtwoord. Je krijgt direct een e-mail met een activatielink. Nadat je je profiel geactiveerd hebt, kun je verder gaan met het invullen van je profiel.

Alleenstaande-vaders Inloggen
Registratie Datingsite

Je vult je profiel in aan de hand van vragen over je uiterlijk en over je levensstijl (bijvoorbeeld of je rookt of niet, of je huisdieren hebt en over het werk dat je doet).

Bij de tweede stap krijg je een paar openstaande vragen waarin je meer over jezelf kunt vertellen, zoals wie je bent en wat je in een relatie zoekt.

Bij de derde stap kun je aangeven informatie geven over de persoon die je zoekt, zoals geaardheid, rookgewoonten, kinderen of geen kinderen, opleiding en woonregio.

Bij de vierde en laatste stap kun je een profielfoto uploaden.

Een foto uploaden is niet verplicht, maar wel raadzaam als je serieus op zoek bent naar een partner. Het is een feit dat een profiel met foto veel vaker wordt bekeken en dat de kans op leuke contacten aanzienlijk groter wordt.

Op alleenstaande-vaders mag je zelf zoeken door alle profielen en ben je niet beperkt tot de matches die de datingsite voor jou maakt.

Als gratis lid ben je wel beperkt tot het sturen van berichten aan alleen Premium leden (leden met een abonnement). Ook kun je profielen slechts gedeeltelijk zien en kun je maximaal drie ijsbrekers per dag sturen. IJsbrekers zijn korte, standaard teksten die bedoeld zijn om het leggen van contacten te vergemakkelijken voor de verlegen onder ons. Denk maar aan openingszinnen zoals ‘Hallo daar’ en ‘Mijn oog viel op je’.

Alleenstaande-vaders Reviews

Abonnementen

Als je op zoek bent naar serieuze contacten loop je als gratis lid snel tegen belemmeringen aan. 

 Met een betaalde lidmaatschap (Premium lidmaatschap) kun je echter gebruik maken van alle functionaliteiten van de datingsite. Zo kun je onbeperkt berichten wisselen met zowel betalende als niet-betalende leden, je krijgt leesbevestigingen voor je berichten, je kunt zien wie je profiel bekeken heeft en welke leden aangegeven hebben geïnteresseerd te zijn in jou, je kunt de volledige profielen zien en anoniem profielen bekijken én je kunt zoeken naar profielen van leden die bij jou in de buurt wonen.

 

Online Speeddate

Speeddaten is een leuke en effectieve manier om mensen te ontmoeten met wie je resoneert. En op alleenstaande-vaders.nl hoef je daarvoor niet de deur uit, want dat kan ook online. Via de menubalk kom je in de speeddate omgeving terecht waar je foto’s te zien krijgt van profielen met wie je een match hebt. Als je een foto leuk vindt, kun je dat aangeven middels een smiley. Andere leden van de datingsite kunnen natuurlijk ook gebruik maken van de speeddate optie. Als een door jou leuk bevonden profiel jou ook met een smiley aanmerkt, dan hebben jullie een match.

Anonimiteit en privacy

De datingsite alleenstaande-vaders.nl neemt de veiligheid van de gegevens en de anonimiteit van de gebruikers heel serieus. Zo worden bijvoorbeeld alle gegevens versleuteld bewaard. De datingsite werkt met gebruikersnamen en je hoeft je echte naam niet op te geven. Je kunt zelf bepalen aan wie en wanneer je anonimiteit prijs geeft. Gegevens worden niet aan derden gegeven en worden uitsluitend gebruikt om je zoekopdrachten uit te voeren en de matches tot stand te brengen.

Alleenstaande-vaders App

Alleenstaande-vaders heeft geen app, maar de datingsite is uitstekend geoptimaliseerd voor je mobieltje of je tablet. Je kunt dus ook via je mobiel of tablet inloggen zonder beperkingen.

Online daten op Alleenstaande-vaders: enkele tips

Dating Tips

Wees eerlijk bij het invullen van je profiel. Als je serieus op zoek bent naar een relatie, besteed wat tijd aan het invullen van de open vragen. Het loont echt de moeite en je zult aanzienlijk meer leuke reacties krijgen.

Hoewel het plaatsen van een profielfoto niet verplicht is, is het aan te bevelen om zeker een foto (bij voorkeur meerder foto's) te uploaden.

Als iemand je snel naar een ander medium probeert te lokken om verder contact te onderhouden, wees alert!

 

Is Alleenstaande-vaders niet wat je zoekt?


Vergelijk hieronder de beste datingsites

en online dating apps.