Pepper

De datingsite voor mensen die op zoek zijn naar een lagdurige relatie,
een flirt of gewoon vriendschap.

Pepper is een datingsite voor iedereen ongeacht leeftijd, geslacht of achtergronden.

Pepper Online Daten

Waarom voor Pepper kiezen

Een bijzondere datingsite waar je veel ruimte hebt om je profiel zelf vorm te geven met onder meer beeldmateriaal en quotes

Alle nieuwe profielen en profielwijzigingen worden handmatig gecontroleerd

Betrouwbaarheid

Door de opzet van de site is het veel makkelijker om contacten te leggen met anderen

Leuke vormgeving

Wat is Pepper ?

Pepper is een aparte datingsite in de online dating branche en is onderdeel van het Nederlandse bedrijf MatchMedia BV die ook Match4me en 50plusmatch in zijn portefeuille heeft. Pepper is in 2011 opgericht door RTL Ventures, de investeringstak van RTL. Hoewel de datingsite vanaf het begin af een grootschalige promotiecampagne heeft genoten via RTL, wist RTL het eigenaarschap aanvankelijk goed geheim te houden. Pepper is één van de grootste spelers op de online dating markt. De slogan van deze datingsite luidt: ‘De niet zomaar een dating site’ en is niet zomaar een lege slogan. Pepper heeft een heel uniek en origineel concept dat de nadruk legt op het visuele. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, luidt het gezegde. Naast de informatie die je invult, kun je je profiel ook met foto’s, fotocollages en muziekfragmenten vullen. De foto’s hoeven niet van jezelf te zijn, maar kunnen – vergelijkbaar met een persoonlijke moodboard – ook foto’s zijn met dingen die je leuk vindt zoals vakanties, je lievelingsdieren, je lievelingseten, je favoriete boeken, wat je in je vrije tijd graag doet, wat je hobby’s zijn. Op deze manier kun je een sfeer creëren die meer zegt over jezelf. Zo’n profiel ziet er niet alleen mooi uit, maar is ook erg leuk om te maken. Een verfrissende en originele aanpak die zoals verwacht snel veel mensen wist te bekoren.
Wil je ook op een creatieve en originele manier jezelf presenteren? Dan is Pepper zeker iets voor jou. Een account is zo aangemaakt via Pepper.

Ledenbestand

Hoeveel leden Pepper heeft, is een vraag die alleen Pepper zelf zou kunnen beantwoorden, maar geschat wordt dat de online datingsite 1 miljoen leden al lang gepasseerd heeft. Wat we wel weten is dat 80% van de leden tussen 25 en 45 jaar zijn. Ben je ouder dan 45 jaar? Als je een account maakt, zul je merken dat je ook dan genoeg matches hebt. Dat is het voordeel van zo’n groot platform. De leden van Pepper hebben de meest uiteenlopende beroepen en interesses, verwachtingen en dromen. Tel daarbij op het unieke concept van de datingsite met de speelse en creatieve manieren van contact leggen, en je zult merken dat het vrij makkelijk is om leuke en interessante gesprekken te voeren met andere mensen met wie je dezelfde interesses en principes deelt. Pepper is geen online datingsite voor alleen langdurige relaties, maar ook voor een flirt, een leuk gesprek of vriendschappen. Het concept van de site zorgt er ook voor dat je weinig clichés tegenkomt op de profielen, maar (beeld)informatie die je werkelijk iets kan vertellen over de persoonlijkheid.

De registratieprocedure

De registratieprocedure is leuk en eenvoudig. Allereerst vul je je naam en e-mail adres in, je geeft aan wat je geslacht is en waar je op zoek naar bent. En je kiest uiteraard een wachtwoord. Hiermee wordt je account aangemaakt en krijg je een email met een activatielink. Als je erop klikt, wordt je account automatisch geactiveerd en wordt je doorgeleid naar je profiel die je nu kunt invullen. Je profiel vul je in op meerdere manieren. Je begint met het onderdeel In het kort, waar je basisinformatie over jezelf aangeeft: leeftijd, opleidingsniveau, beroep, lengte ed. Ook kun je informatie geven over jouw droompartner. Vervolgens maak je de collage, waarin je jezelf presenteert aan de hand van vijf foto’s die Pepper naar een collage omvormt. De foto’s hoeven niet per se van jou te zijn, maar kunnen bijvoorbeeld plaatjes zijn van je lievelingseten, je lievelingsboek, je droomvakantie of je hobby’s. Het gaat erom dat de foto’s representatief zijn voor wie je bent en wat je leuk vindt. Ook voeg je een profielfoto toe, die natuurlijk van jezelf moet zijn.

Pepper Inloggen

Deze twee onderdelen leveren de basisinformatie op voor je profiel. Om een goede match te vinden verdient het aanbeveling om ook de onderdelen Interview en de persoonlijkheidstest in te vullen.

Het interview is er vooral op gericht om door leuke antwoorden een stuk van je persoonlijkheid te onthullen. Door de vraagstelling is het soms erg moeilijk om een origineel antwoord te geven en uit de cliché zone te blijven. Daarom heeft Pepper in de interview vragen zodanig geformuleerd, dat het voor jou makkelijker wordt om spontaan en leuk over te komen. Je hoeft niet alle vragen te beantwoorden. Vragen die je liever niet beantwoordt, kun je probleemloos skippen. Je kunt vragen verwachten zoals:

  • Wat was je laatste whatsapp bericht dat je hebt gekregen?

  • Wat is je gekste gewoonte?

  • Wat is je grootste zonde?

  • Waar moet je vaak aan denken?

  • Noem 3 dingen die op dit moment op je tafel staan.

  • Waarom zou iemand voor jou NIET moeten kiezen?

  • Welk liedje zou je nu in een karaoke bar willen zingen?

Om je profiel verder te personaliseren en om beter matches te kunnen krijgen, kun je de persoonlijkheidstest invullen. De persoonlijkheidstest bestaat uit stellingen waarvoor je je de mate van instemming kunt aangeven op een schaal van helemaal eens tot helemaal oneens. De stellingen gaan over je denkt over bepaalde zaken zoals politiek, cultuur, familie en vrienden. Op basis van je antwoorden wordt een uitslag geformuleerd die je onder je profiel kunt vinden en die je kunt aanpassen als je dat wilt. Als je de uitslag liever wil wijzigen, kun je de oorspronkelijke tekst dan niet meer terughalen.

Persoonlijkheidstest

Abonnementen

Met een gratis lidmaatschap kun je op Pepper vrij weinig: matches ontvangen, profielen bekijken en likes sturen en ontvangen. Met een betaalde lidmaatschap kun je gebruik maken van alle functionaliteiten van de datingsite. Als betaald lid kun je – naast de functionaliteiten die een gratis lidmaatschap heeft – onbeperkt berichten heen en weer sturen, 1 op 1 chatten en zien wie je profiel heeft bezocht.

Pepper Events

Pepper organiseert regelmatig leuke en vaak ludieke events voor hun leden. De events zijn toegespitst op de interesses van de leden zoals ze te zien zijn op hun Pepper moodboard. Je kunt denken aan koffiedates voor nieuwe leden (Pepper trakteert), community ontmoetingen op festivals,  maar ook aan bijvoorbeeld het Grootste Blind Date voor culinaire liefhebbers, Kom in actie met je date! Voor wereldverbeteraars of een filmfestival met alles erop en eraan voor filmfanaten.  

Anonimiteit en privacy

Pepper hecht veel belang aan de veiligheid op de datingsite. Je kunt een nickname gebruiken en je profiel inclusief profielfoto zijn alleen zichtbaar voor andere leden van Pepper. Alle profielen worden handmatig gecontroleerd, waardoor nep profielen geweerd kunnen worden.

Pepper is Thuiswinkel.org gecertificeerd en is lid en mede-oprichter van het Keurmerk Veilig Daten. Dit keurmerk is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met Thuiswinkel.org en in overleg met de Consumentenbond.

De Pepper App

Nadat je je bij Pepper hebt geregistreerd, kun je de Pepper App downloaden. 

Online daten bij Pepper: enkele tips

E-matching Dating Tips

Neem de tijd om jezelf op een leuke en relevante manier voor te stellen. Op Pepper krijg je daarvoor alle ruimte. Wees creatief!

Vul je profiel volledig in als het voor jou belangrijk is dat je een partner vindt met wie je interesses deelt.

Doe eens gek en maak gebruik van de mogelijkheid om ook stellingen, quotes en vragen te plaatsen. Dat trekt veel reacties aan!

 

Is Pepper niet wat je zoekt?


Vergelijk hieronder de beste datingsites

en online dating apps.